Nipala

Välttäminen vaikutus silmävammoja

Saatat ajatella yllään suojalasit riittää suojata silmäsi, mutta monet vammat voi tapahtua silmäsi, että suojalasit ei estä.

"Ihmiset voivat vahingoittaa heidän silmät ei suojaa niitä auringon tai altistamalla ne likaa ja hiekkaa", sanoo Reza Haque, MD, silmätautien tutkimuksen asiantuntija East Hanover, NJ "Samoin ihmiset, jotka matkustavat paljon voi kärsiä silmien ärsytystä pitkiä työpäiviä lentokoneessa tai altistuminen uusiin ryhmiin allergeenien eri kaupungeissa ja hotellihuoneita. "

Käytännössä ehkäisy

Suojata itsesi ja perheesi silmävammoja:

  • Pidä silmät kosteina. Kuiva, tuulinen sää, tietyt lääkkeet ja sairaudet, ja vaihdevuodet voi tehdä silmäsi alttiimpia ärsytystä. "Pidä silmät kosteina voitelu silmätippoja ja steriilisti tyynyt puhdistaa ympärillä silmät ja silmäluomet voi lisätä mukavuutta ja vähentää ärsytystä", sanoo tohtori Haque.

  • Käytä aurinkolasit UV-suoja, kun ulkona. Varmista etiketissä ilmoitetaan, että linssit estävät 99 100 prosenttia sekä UVA-että UVB-säteiltä. "Liiallinen altistuminen auringonvalolle heijastuu pois hiekan, veden tai jalkakäytävä voi polttaa silmän pintaa", sanoo tohtori Haque. "Myös jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, UV-valo on tärkeä rooli kehittämisessä kaihi, silmänpohjan rappeuma, ja ikääntyminen verkkokalvon. " Mikä tahansa tekijä, joka lisää altistumista auringonvalolle, kuten reseptilääkkeitä, jotka lisäävät herkkyyttä UV-valolle voi lisätä riskiä silmäoireita. Ihmiset, jotka työskentelevät ulkona tai harjoittaa vapaa-ajan ulkopuolella, erityisesti lumen tai veden lähellä, on suurin riski.

  • Vältä solariumia. Ne voivat aiheuttaa ihosyöpää ja vahingoittaa silmiäsi.

  • Käytä suojalaseja, kun käytät vaarallisia liuottimia ja pesuaineita, kuten puhdistusaineita ja ammoniakkia. "Nämä tuotteet ovat erittäin vaarallisia ja voivat polttaa silmäsi", sanoo tohtori Haque. Aina lukea ohjeet ja etiketit huolella, työskentele hyvin ilmastoidussa tilassa, ja varmista suihkutussuuttimet itsestäsi poispäin ennen käyttöä. Käytä suojalaseja työskennellessään ja pese kädet huolellisesti, kun olet valmis.

Hoitoon vamman

Jos yllä silmävamma, katso silmälääkäri tai mene lähimmän sairaalan ensiapuun heti, vaikka vahingon tuntuu vähäinen. Viivästyttää lääkäriin voi aiheuttaa pysyviä näön menetys tai sokeutuminen.

"Useimmat onnettomuudet, jotka aiheuttavat sokeutta voitaisiin estää", sanoo tohtori Haque. "Suojavarusteiden, pitää silmät kosteina ja hakea lääketieteellistä apua, jos vahinko tapahtuu voi säilyttää näköä."