Nipala

Rintakipu

Mikä on rintakipu?

Rintakipu sisältää kaikenlaista kipua tai epämukavuutta, joka esiintyy välillä ylemmän vatsa-alueen ja niskan alaosan. Rintakipu voi esiintyä missä tahansa ikäryhmässä tai väestöstä, ja voidaan kuvata puristava tunne rinnassa, rinnassa painetta tai tunne polttamalla tai täyteyden rinnassa. Rintakipu voi myös olla terävä, tylsä, sykkivä, murskaus, repiminen, kouristelua tai särkevät.

Rintakipu voi olla vakava, hengenvaarallinen oire ja on klassinen oire sydänkohtaukseen. Rintakipu liittyy usein sydänkohtaus ja muita sydän-ja sydän-ja verisuonitautien, mutta se voi esiintyä myös monenlaisia ​​muita sairauksia, häiriöitä ja sairauksia. Esimerkiksi rintakipu voi johtua suhteellisen lievä tai keskivaikea sairaus, joka on suhteellisen helppo hoitaa, kuten juo liikaa kahvia, satunnaista ruoansulatushäiriöt, hyperventilaatio tai ahdistunut.

Rintakipu voi myös olla oire vakavampia sairauksien ruoansulatuskanavan, kuten happo refluksi ja Gerd tai vakavia hengityselinsairauksia. Näitä ovat ilmarinta, akuutti keuhkoputkitulehdus, bronkioliitti, astma, krooninen keuhkoahtaumatauti (COPD), keuhkoveritulppa, keuhkoödeema, ja keuhkosyöpä. Lapsilla, rintakipu ei yleensä aiheuttanut sydänkohtaus, mutta voi johtua synnynnäinen sydänvika tai epämuodostuman.

Riippuen aiheuttaa, rintakipu voi olla viimeinen lyhyesti ja häviävät nopeasti, kuten aikana hyperventilaatio tai hengittää hyvin kylmää ilmaa. Terävä rintakipu, jota esiintyy äkillinen, vakava episodi voi johtua sydänkohtaus tai keuhkoveritulppa. Krooninen ja jatkuva rintakipu voi johtua COPD tai keuhkosyöpä.

Hakeutumaan ensiapuun (soita 911), jos sinulla on selittämättömiä rintakipua tai murskaus tunne rinnassa, jos kipu säteilevää lapaluiden, leuka, tai vasen käsivarsi, tai jos sinulla on hengenahdistusta, hikoilua tai rinnassa kipu levossa. Lisäksi äkillinen rintakipu hengenahdistus jälkeen pitkästä odotusajasta, kuten pitkäaikainen vuodelepo, voi olla merkki keuhkoveritulppa ja on hengenvaarallinen hätätilanne.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä rintakipua?

Rintakipu esiintyy usein yhdessä muiden oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Jos esimerkiksi rintakipu liittyy infektio, saattaa ilmetä kuumetta ja särky. Tauteja ja elinten ja kudosten rinnassa tai vatsan, kuten keuhkot, vatsa-, ruokatorvi-, kylkiluut, haima, sappirakko, lihaksia ja hermoja, voi aiheuttaa rintakipua sekä.... Lue lisää rintakipu oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa rintakipua?

Rintakipu on aiheuttanut erilaisia ​​lievä vakavia sairauksia, tauteja tai sairauksia. Rintakipu voi johtua infektio, infarkti, tulehdus, trauma, maligniteetti, ja muu epänormaali prosesseja. Vaikka monissa tapauksissa rintakipu johtuu sydänvaivoja, rintakipu voi johtua myös hengityselinsairaudet, ruoansulatusongelmat, ahdistuneisuus häiriöt, tai vedetty lihas tai jänne. Lapsilla, rintakipu ei yleensä aiheuttanut sydänkohtaus, mutta voi johtua vakava synnynnäinen sydänvika tai epämuodostuman.... Lue lisää rintakipu syitä

Lisää artikkeleita