Nipala

Eteisvärinä

Mikä se on?

Eteisvärinä on eräänlainen sydämen rytmihäiriö, joka on epänormaali sydämen syke tai rytmi. Eteisvärinä aiheuttaa nopea ja epäsäännöllinen syke, jonka aikana kaksi ylempää jaostojen sydämeen, jotka saavat veren (atria) vapista tai "fibrillate" sijasta pelaajan normaalisti.

Normaalin syke, sähköisiä impulsseja, jotka aiheuttavat Atria supistuvan tulevat pienellä alueella oikean eteisen kutsutaan sinussolmukkeen. Eteisvärinän aikana, mutta nämä impulssit tulevat eri puolilta eteiset, liipaisu 300-500 supistukset per minuutti sydämen ylähuoneissa. Normaalisti eteis solmu saisi näitä impulsseja ja lähettää ne kaksi alempaa kamaria sydämen, jotka eivät pumppaus (kammiot). Eteisvärinän aikana, kuitenkin, eteis solmu tulee hukkua kaikki impulssit se saa atria, ja sallii vain vähemmistö sähköisten impulssien kautta päästä kammiot. Silti on niin paljon virikkeitä pommittavat eteis solmu, että tulos on epäsäännöllinen ja nopea syke, 80-160 lyöntiä minuutissa. Normaali syke on 60-100 lyöntiä minuutissa.

Nopea ja epäsäännöllinen syke aiheuttama eteisvärinä ei pysty pumppaamaan verta sydämestä tehokkaasti. Tämän seurauksena jotkut ihmiset saavat hengästyneenä ja jopa pyörtyminen, kun he ensin menevät eteisvärinä. Vakavia pitkän aikavälin ongelma on, että koska seinät eteisten ovat vapisevan sijaan sairastua, veren pyrkii kokoamaan pitkin näitä seiniä, jolloin veritulppien muodostumista. Nämä verihyytymiä voi matkustaa sydämen verenkiertoon ja kiertää läpi kehon. Lopulta he saattavat juuttua valtimo, joka aiheuttaa keuhkoveritulpan, aivohalvaus ja muut häiriöt.

Tärkeimmistä tekijöistä, jotka lisäävät riskiä eteisvärinän ovat:

 • Ikä

 • Sepelvaltimotauti

 • Reumaattinen sydänsairaus (aiheuttama reumaattinen kuume )

 • Korkea verenpaine ( verenpainetauti )

 • Diabetes

 • Yli kilpirauhashormonien (kilpirauhasen liikatoimintaa)

Monissa ihmiset, syy eteisvärinä on vakavampi kuin rytmihäiriö itse.

Oireet

Eteisvärinä usein ei aiheuta mitään oireita. Kun oireita esiintyy, ne voivat sisältää:

Jotkut ihmiset, joilla eteisvärinä on jaksot täysin normaalia sydämenlyöntejä.

Diagnoosi

Lääkäri kysyä teidän suvussa sydän-ja verisuonisairauksien ja tarkastelee henkilökohtaisia ​​sairaushistoria, mukaan luettuina mahdolliset riskitekijöitä eteisvärinä. Lääkärisi myös pyytää sinua kuvaamaan sinun sydämesi oireita, mukaan luettuina mahdolliset laukaisee oman sydämentykytys, huimaus tai hengenahdistus.

Lääkäri tutkii sinut ja tarkistaa sykettä ja rytmiä ja pulssi. Eteisvärinä, pulssi ei useinkaan vastaa sydänäänet että lääkäri kuulee läpi stetoskooppi.

Diagnoosi eteisvärinä yleensä voidaan vahvistaa sydänfilmi (EKG). Koska eteisvärinä taipumus tulla ja mennä, säännöllinen EKG voi olla normaalia. Jos näin on, testi kutsutaan avohoidossa, elektrokardiografiaa voidaan tehdä. Tämän testin aikana Potilas käyttää kannettavan EKG kone nimeltään Holter seurata, yleensä 24 tuntia. Jos taajuus oireesi on harvinaisempaa, lääkäri voi käyttää "tapahtuma tallennin", jotka voivat olla kuluneet sinua useita päiviä tai jopa viikkoja yritys kaapata sydämesi rytmi aikaan tuntuu epäsäännöllinen syke.

Odotettu kesto

Kuinka kauan eteisvärinä kestää riippuu syy. Jos esimerkiksi eteisvärinä aiheuttaa sairaus, kuten sepelvaltimotauti, reumaattinen sydänsairaus, kohonnut verenpaine tai kilpirauhasen liikatoimintaa, epänormaali rytmi voi mennä pois, kun tauti on käsitelty. Kuitenkin, eteisvärinä, että ei ole tiedossa syytä, tai että tulokset pitkäaikainen sydänsairaus, on usein elinikäinen sairaus.

Ehkäisy

Eteisvärinä johtuvat sepelvaltimotauti voidaan estää ottamalla näiden toimien muokata riskitekijöitä:

 • Syö vähärasvaista ruokavaliota.

 • Ohjaus kolesteroli ja korkea verenpaine.

 • Älä juo enemmän kuin kaksi alkoholijuomien päivässä.

 • Lopeta tupakointi.

 • Ohjata paino.

 • Saada säännöllinen liikunta.

Jotkut syyt eteisvärinän ei voida estää.

Hoito

Hoito riippuu syy. Jos syy on sepelvaltimotauti, Hoito voi koostua elämäntapojen muutoksia, lääkitys, joka kohonneen kolesterolin ja korkean verenpaineen ja / tai menettelyjä, kuten pallolaajennus ja sepelvaltimoiden ohitusleikkaus. Eteisvärinä aiheuttama kilpirauhasen liikatoimintaa voidaan hoitaa lääkkeillä tai leikkauksella. Eteisvärinä aiheuttama reumaattinen sydänsairaus voidaan hoitaa leikkauksella rikkoutuneen tilalle sydämen venttiilit.

Epäsäännöllinen syke voidaan hoitaa lääkkeillä, kuten beetasalpaajat (atenololi, metoprololi) diltiatsemihydrokloridi (Cardizem), digoksiini (Lanoxin) tai verapamiilin (Tarka), jotka hidastavat sykettä. Lisäksi ihmiset, joilla eteisvärinä usein annetaan lääkkeitä estämään verihyytymiä, jotka voivat johtaa aivohalvaukseen, keuhkoveritulppa ja muita komplikaatioita. Tämä sisältää yleensä antikoagulantti lääkkeitä (verenohennuslääkkeitä), kuten aspiriinia ja varfariinin (Coumadin).

Toinen hoitovaihtoehto on sähköinen rytminsiirtoa, menettely, joka antaa sähköiskun sydämeen palauttaa normaalin sydämen rytmin. Vaikka tämä menettely toimii useimmissa tapauksissa, välillä 50% ja 75%: lla potilaista kehittyy lopulta eteisvärinä uudelleen. Kuten amiodaroni (Cordarone), prokaiiniamidi (Procan SR ProMine, Pronestyl) tai kinidiini (Cardioquin, Quinaglute Dura-tabs, Quinidex Extentabs, Quin-Release) voidaan antaa yrittää estää eteisvärinän uusiutumisen.

Tutkimukset viime vuosina viitteitä siitä, että "muuntaminen" potilaita eteisvärinä takaisin normaaliin rytmiin käyttää huumeita ja / tai sähköiskuja ei pidentää elämää. Siksi järkevä potilaille, joilla on eteisen fibrilation johtuen ei-parannettavissa syy on laittaa ne loputtomasti verenohennuslääke veritulppien ehkäisyyn, kunhan ne eivät ole ottaa oireita heidän eteisvärinä. Jos ne joutuvat oireita vaikka lääkitys hallita syke, sitten "kardioversio" takaisin sinusrytmiin on kokeilemisen arvoinen.

Kun lääkkeet eivät ole onnistuttiin hillitsemään potilaan oireiden tai sydämen syke, menettelyä kutsutaan katetrin radiotaajuisen ablaatio joskus voidaan tehdä. Tässä menettelyssä alue kudoksen eteis solmu tuhoutuu, jotta estetään liiallinen sähköisiä impulsseja siirtymästä Atria kammiot. Menettely usein täysin estää kaikki sähkö impulsseja. Tahdistin sitten istutetaan ohjaamaan syke ja rytmi. Toinen kirurgisen liittyy tuottaa arvet yläkammioissa sydämen vähentää kykyä epänormaalin sähköisen toiminnan levitä ja aiheuttaa eteisvärinä.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärillesi, jos sinulla on jokin oireista eteisvärinän, mukaan lukien sydämentykytys, pyörtyminen, huimaus, heikotus, hengenahdistus tai rintakipu.

Ennuste

Kun syy eteisvärinä on tunnistaa ja hoitaa, rytmihäiriö usein menee pois. Eteisvärinä on vähemmän todennäköisesti mennä pois ihmisiä, jotka ovat pitkäaikaisen reumaattinen sydänsairaus tai jokin sairaus, jossa Atria on suurennettu. Kun eteisvärinä ei mene pois tai palaa usein, aivohalvauksen tai muun komplikaatio voidaan vähentää käyttämällä antikoagulantti lääkitys.