Nipala

Miten minun lääkäri tietää minulla on munuaissyöpä?

Oireita munuaisten syöpä voi johtua muista vähemmän vakavia ongelmia. Voit sulkea pois näitä muita ongelmia, lääkäri kysyy kysymyksiä oireita, riskitekijät, ja onko teillä suvussa munuaissairaus, jotta voidaan arvioida sairaushistoria. Sitten lääkäri tekee fyysinen tentti etsiä merkkejä munuaisten syöpään. Hän voi tarkistaa kuume ja korkea verenpaine ja tuntea vatsan, puolin ja takaisin kasvaimia. Nämä ovat yleensä ensimmäiset askeleet syövän diagnosoinnissa.

Tässä vaiheessa lääkäri voi määrätä testejä, jos sinulla on syöpä. Toisin kuin useimpien syöpä, munuais-syöpä voidaan usein diagnosoitu ilman biopsia - testi, joka liittyy poistamalla kudosta, joten se voidaan tutkia mikroskoopilla. Olet todennäköisesti enemmän kuin yksi näistä testeistä. Sinulla voi olla joitakin näistä testeistä:

Virtsatutkimus

Lähes viisikymmentä prosenttia kaikista ihmisistä munuaissyöpä on verta virtsassa, joka löytyy virtsa. Tämä testi tehdään yleensä osana yleistä yleistä lääketieteen tutkinto. Tässä testissä keräät pieni näyte virtsan. Se on testattu laboratoriossa, onko veressä on läsnä. Lääkäri voi tehdä erityinen virtsa testi, kutsutaan virtsan sytologia, tarkistaa syöpäsoluja virtsa sekä.

Verikokeet

Jos munuaissyöpä epäillään, lääkäri luultavasti tehdä täydellinen verikokeita. Ei ole mitään erityistä verikoe, joka voi diagnosoida munuaissyöpä. Kuitenkin täydellinen verenkuva ja veren kemia testit voivat paljastaa muutoksia, jotka liittyvät munuaisten syöpään. Tässä muutamia asioita, lääkäri voi etsiä ja puhua kanssanne:

  • Liian vähän punasoluja. Tämä tauti on nimeltään anemia, joka esiintyy yleisesti useissa eri syövissä.

  • Liian monta punasoluja. Joidenkin munuaissyövän solut tekevät hormoni erytropoietiini, joka aiheuttaa luuytimen tehdä liikaa verisoluja. Tämä tauti on nimeltään erytrosytoosi tai polysytemia.

  • Korkea veren kalsiumpitoisuus, mikä saattaa tarkoittaa, että syöpä on alkanut vaikuttaa luut, mikä lisää testausta

  • Korkea taso proteiineille, joita vapautuu maksan

Laskimoon pyelogram (IVP)

Tämä testi käyttää erityistä väriainetta ja röntgenkuvat tutkia munuaiset, virtsajohtimien ja virtsarakon. Tämän testin aikana, lääkäri ruiskuttaa väriaine osaksi laskimoon. Röntgenkuvat tehdään mahdollisimman väriaine kulkee teidän virtsateiden. Avulla väriaine, lääkäri voi bongata häiriöitä, jotka voivat johtua munuaisten syöpään.

Varjoainekuvaus

Varjoainekuvaus on hyvin samankaltainen IVP. Se käyttää väriaine ja röntgensäteilyä katsomaan munuaisiin. Angiografia, väriaine ruiskutetaan suoraan valtimoon menee munuaisiin. Testi auttaa hahmotella verisuonia ja antaa lääkäreille onko verisuonet ruokinta kasvaimia. Tämä testi voi myös antaa lääkäreille paremman käsityksen siitä, onko kasvain voidaan ottaa pois leikkauksella.

Tietokonetomografia (TT) skannaus

CT tai CAT scan on diagnostisen kuvantamisen menettely, joka käyttää yhdistelmää röntgenkuvat ja tietotekniikka tuottaa poikkileikkaus-kuvia (usein kutsutaan viipaletta), sekä vaaka-että pystysuunnassa, ruumiin. Monissa tapauksissa tämä testi voi vahvistaa diagnoosin munuaissyöpä. Jos tämä testi tehdään ensin, IVP ei ehkä tarvita.

, Että testi, makaat vielä pöydälle, koska se vähitellen liukuu keskustan läpi tomografiin. Sitten skanneri ohjaa jatkuvan palkin röntgensäteiden vartaloasi. Tietokone käyttää tietoja röntgenkuvat luoda paljon kuvia, joita voidaan käyttää yhdessä luoda kaksiulotteinen kuva. CT on kivuton. Saatat pyydetään pidätä hengitystä yhden tai useamman kerran tarkistuksen aikana. Joissakin tapauksissa sinua pyydetään juomaan kontrasti väriaine neljästä kuuteen tuntiin ennen skannauksen. Sitten sinua saatetaan pyytää ei syödä mitään, ennen kuin toinen joukko kuvia on otettu. Väriaine avulla lääkäri nähdä tiettyjen kudosten selvemmin. Aine vähitellen läpi järjestelmän ja poistu kautta suolen. Väriaine voidaan antaa vein sekä auttaa tuottamaan entistä parempia kuvia. Jotkut ihmiset ovat huuhtelu reaktio tai muita oireita injektion jälkeen väriaine. Muista kertoa lääkärillesi, jos sinulla on joskus ollut reaktio kontrasti väriaine, kuten punoitus, nokkosihottuma tai hengitysvaikeudet aiemmin. Erityistä lääkkeitä voidaan antaa etukäteen estämään tällaisen reaktion.

Magneettikuvaus (MRI)

Tämä testi antaa lääkäreille yksityiskohtaista tietoa verisuonia ja lihaskudosta. Sitä voidaan käyttää, jos tulokset X-ray-tai CT eivät ole täysin selvillä. Tai lääkäri voi käyttää MRI sijaan CT vahvistaa diagnoosin munuaissyövän jos olet allerginen jodi, jota käytetään kontrastia ratkaisu TT.

MRI käytetään usein selvittää, onko syöpä on levinnyt selkärankaan tai aivoihin. Sen sijaan, että röntgenkuvat, MRI käyttää radioaaltoja ja magneetit luoda atk kuvia. Energiaa radioaaltojen luo kuviot on muodostettu eri kudoksissa. Tämä tuottaa poikkileikkauksen "viipaletta" kehon, mukaan lukien ne, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​rungon pituus.

Tätä testiä, makaat vielä pöydälle, koska se kulkee tubelike skanneri. Skanneri on voimakas magneettikenttä. Tietokone mittaa vaikutus magneettikentän luoda kuvia kehon sisällä. Saatat tarvita enemmän kuin yksi sarja kuvia. Jokainen voi kestää kahdesta 15 minuuttia. Tätä testiä, joka on kivuton, voi kestää tunnin tai enemmän. Kysy korvatulppia, mikäli niitä ei tarjota, koska siellä on kova mahtava melua tarkistuksen aikana. Jos olet klaustrofobinen, saatat annetaan rauhoittavaa ennen kuin tämän testin.

Ultraääni

Tässä testissä käytetään ääniaallot etsiä poikkeavuuksia kehossa. Ääniaallot kimpoavat ruumiinosia ja lähettää takaisin signaaleja, aivan kuten Sonar sukellusvene. Teknikko laittaa geeliä iholla alaselässä ja käyttää sitten wandlike anturi painaa iholla yläpuolella munuaiset ja lähettää ääniaaltoja. Tietokone analysoi signaalit ja tekee kuvan ruumiinosa skannataan, tässä tapauksessa, sinun munuainen. Tämä testi on hyödyllinen määritettäessä, onko munuaisten kasvain on nesteen täyttämä pussi, jota kutsutaan kysta, tai kiinteän kasvaimen, joka on todennäköisemmin syöpään.

Hieno neula toive (STT) biopsia

Biopsia on joskus tehnyt diagnoosin varmistamiseksi munuaissyövän ja antaa lisätietoja sen määrittämiseksi asianmukaista hoitoa. Useimmissa tapauksissa epäillään munuaissyöpä, ei koepala on otettu. Kuvantamistutkimuksissa usein antaa riittävästi tietoa edetä leikkaus poistaa epäillään syöpää. Leikkauksen jälkeen, diagnoosi on varmistettu katsomalla kirurgisen näytteen mikroskoopilla.

Jos tarvitset koepala, lääkäri lisää ohut neula ihon läpi poistaa nestettä tai pieniä kudosta munuaisongelmasi. Lääkärisi lähettää näytteen asiantuntija, nimeltään patologi, joka etsii epänormaaleja soluja mikroskoopilla. Se kestää yleensä useita päiviä tuloksia teidän koepala tulla takaisin.