Nipala

Olenko vaarassa emättimen syöpä?

Tupakointi voi lisätä riskiä emätin syöpä.

Ei ole mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada emätin syöpä. Ja ei ole tiedossa tapa estää se. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada tämä syöpä kuin toinen nainen. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Valitettavasti lääkärit eivät tiedä, mikä aiheuttaa emätin syöpä. Useimmat naiset, jotka kehittää sitä ei ole tunnettuja riskitekijöitä lainkaan. Riskitekijöitä, jotka on todettu ainoastaan ​​jonkin verran mahdollisuuksia saada taudin. Silti, kerro lääkärillesi, jos olet samaa mieltä tahansa lihavoitu lausuntoja.

Olen vanhempi kuin 60.

Useimmat naiset ovat vanhempia kuin 60, kun diagnosoitu emätin syöpä.

Minulla on HPV.

Ihmisen papilloomavirukset (HPV) ovat ryhmä viruksia, jotka voivat aiheuttaa sukupuolielinten syyliä tai syövän tauti. Jos olet tartunnan tiettyjä alatyyppejä HPV, saatat olla vaarassa emättimen okasolusyöpä. Muut tekijät voivat lisätä riskiä HPV-infektio ja emätin syöpä. Näitä ovat yhdynnässä teidän varhaisessa teini-iässä, jossa on useita seksikumppaneita, suojaamatonta seksiä missä iässä tahansa, jolla HIV, tai joilla tukahdutetaan immuunijärjestelmä jälkeen elinsiirto.

Minulla on kohdunkaulan syöpä.

Ottaa kohdunkaulan syövän tai syövän sairaus kohdunkaula voi lisätä riskiä okasolusyöpä emättimessä. Tämä voi olla totta, koska näiden syöpien jakaa samat riskitekijät.

Poltan.

Aivan kuten tupakointi lisää riskiä kohdunkaulan syövän, se voi myös lisätä riskiä emätin syöpä.

Äitini vei DES.

Jos äiti vei huumeiden dietyylistilbestroli (DES), kun raskaana olet, saatat olla alttiimpi saada selkeä adenokarsinoomakasvaimen emättimessä.

Minulla on emättimen adenoosi.

Tämä on muutos solujen vuori vagina. Normaalisti solut emättimen limakalvon ovat litteitä okasolujen. Mutta jotkut naiset, alueet emättimen voi kehittyä soluja, jotka näyttävät enemmän kuin ne löytyvät joko rauhaset alemman kohtuun tai ylemmän kohdun limakalvon. Tätä kutsutaan emättimen adenoosi. Se tapahtuu lähes kaikki naiset, jotka olivat altistuneet DES kohdussa. Naisilla, joilla adenoosi, jotka eivät olleet altistuneet DES, riski selkeä adenokarsinooman ei ole tiedossa.

Minulla on emättimen ärsytystä.

Joillakin naisilla, venytys lantion nivelsiteet voivat aiheuttaa kohdun painumaan emättimeen tai jopa laajentaa poissa emättimestä. Tätä kutsutaan kohdun laskeuman. Se voidaan hoitaa leikkauksella tai yllään pessaarin, laite pitää kohtuun paikallaan. Joidenkin tutkimusten mukaan pitkäaikainen (krooninen) ärsytystä emättimen käyttävillä naisilla pessaarin saattaa hieman lisätä riskiä okasolusyöpä emätin syöpä, mutta ei tutkimuksissa on varmasti osoittaneet tämän olevan totta.

Minulla on HIV.

HIV (ihmisen immuunikatovirus), virus, joka aiheuttaa aidsia, myös riskiä emätin syöpä.