Nipala

Olenko riski eturauhasen syöpä?

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada eturauhassyöpä. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada se kuin toinen henkilö. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat eturauhassyöpää. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja silti saa eturauhasen syöpä, tai sinulla voi olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada se.

Jotkut tekijät laittaa sinut suuri riski eturauhasen syöpä. Muut tekijät lisäävät riskiä. Ja jotkut tekijät tutkitaan edelleen ja saa tai ei saa lisätä riskiä. Tässä osassa kerrotaan kaikki nämä tekijät.

Kuka on suuri riski eturauhasen syöpä?

Jotkut tekijät laittaa sinut suuri riski eturauhasen syöpä. Jos hyväksyt jompikumpi näistä lausunnoista, olet suuri riski, mukaan Euroopan Cancer Society:

Olen afrikkalainen euroopan.

Afrikkalainen eurooppalaiset miehet ovat suuremmassa vaarassa saada eturauhassyöpä kuin valkoisia miehiä. Olet erityisen vaarassa jos sukulaiset ovat Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

Isäni, veljeni, tai poika oli eturauhasen syöpä.

Nämä miehet pidetään oman ensimmäisen asteen sukulaiset. Se, että heillä on ollut eturauhassyöpä tekee riski suurempi. Joissakin perheissä, tiettyjä geneettisiä mutaatioita saattaa lisätä riskiä eturauhassyöpään.

Kuka voisi olla lisääntynyt riski?

Muut tekijät lisäävät riskiä eturauhassyöpään. Jotkut ovat pois sinun hallinnassasi, kuten ikä tai suvussa. Kuitenkin joitakin riskitekijöitä - kuten tyyppisiä elintarvikkeita syöt - ovat tekijöitä, voit hallita.

Jos hyväksyt jompikumpi lausunnoista alla, saatat olla lisääntynyt riski eturauhasen syöpä.

Olen 55-vuotias.

Vanhemmaksi tulee, sitä enemmän vaarassa olet saada eturauhasen syöpä. Yli 90 prosenttia diagnoosit tehdään miehiä ikäisten 55 ja vanhemmat. Keski-ikä diagnoosin on 67 vuotta.

Syön paljon punaista lihaa ja / tai maitotuotteita.

Miehillä, jotka syövät paljon punaista lihaa tai rasvaisen maitotuotteet näyttää olevan hieman suurempi riski saada eturauhassyöpä. Nämä miehet myös taipumus syödä vähemmän hedelmiä ja vihanneksia. Ei ole selvää, mitkä näistä tekijöistä voisi olla syynä nostaa riskiä.