Nipala

Olenko riski Hodgkinin tauti?

Tutkijat ja lääketieteen ammattilaiset työskentelevät vaikea ymmärtää paremmin, ketkä saavat Hodgkinin tauti, ja miksi. Toistaiseksi ei ole mitään keinoa kertoa, jos saat Hodgkinin taudin ennen kuin se tapahtuu. Monet syövät ovat yhteydessä viallisia geenejä, altistuminen kemikaaleille tai ruokailutottumuksiin. Hodgkinin tauti ei ole.

Paras tapa voit suojautua Hodgkinin tauti on olla tietoinen siitä, mitä tekee sinusta todennäköisesti saada sitä. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Tietäen mitä asettaa sinut riski Hodgkinin tauti voi auttaa sinua tekemään terveellisiä valintoja, jotka voivat auttaa sinua välttämään sitä.

Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat Hodgkinin tauti. Itse asiassa, sinulla voi olla useita riskitekijöitä ja silti saa Hodgkinin tauti, tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada se.

Näitä riskitekijöitä on havaittu hieman nostaa mahdollisuuksia saada taudin. Keskustele lääkärisi kanssa tahansa lihavoitu lausuntoja alla, jotka koskevat sinua, jotta voit arvioida riskiä.

Olen vuotiaita 15 ja 40 tai vanhempi kuin 55.

Hodgkinin tauti esiintyy useimmiten aikana nuori aikuinen vuotta tai sen jälkeen 55-vuotiaana.

Olen mies.

Enemmän miehiä kuin naisia ​​saada Hodgkinin tauti.

Muut ihmiset perheessäni on ollut Hodgkinin tauti.

Tutkijat ajattelevat, että noin 5 prosentissa tapauksista viallisen geenin saattaa aiheuttaa Hodgkinin tauti. Jos sinulla on veli tai sisar, joka on ollut Hodgkinin tauti, tämä virheellinen geeni voi ajaa perheen.

Minulla on Epstein-Barrin virus (EBV).

EBV on virusinfektio, joka aiheuttaa mononukleoosi tai "mono". Tutkimukset kehitysmaissa näyttää ihmisille, jotka ovat sairastuneet tämä virus voi olla hieman suurempi riski saada Hodgkinin tauti. Yhdysvalloissa tehdyt tutkimukset eivät ole osoittaneet yhtä selvä yhteys. Tutkijat yrittävät edelleen ymmärtää rooli EBV voi olla Hodgkinin tauti.

Olen HIV-positiivinen.

Ihmiset, jotka ovat sairastuneet HIV, virous joka aiheuttaa aidsia, on lisääntynyt riski sairastua Hodgkinin tauti.

Jos uskot, olet vaarassa Hodgkinin tauti, keskustele lääkärisi kanssa. Selvitä, mitä oireita katsella, ja kysyä kuinka usein sinun tulisi ajoittaa säännöllisiä lääkärintarkastuksia taudin.