Nipala

Olenko vaarassa maksasyövän?

Ei ole mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada maksasyöpää. Tietyt tekijät voivat tehdä yksi henkilö todennäköisesti saada maksasyövän kuin toinen henkilö. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Kuitenkin vain siksi henkilö on yksi tai useampia riskitekijöitä ei tarkoita, että henkilö saa maksasyövän. Itse asiassa, henkilö voi olla kaikki riskitekijät ja silti saa taudin. Toisaalta, henkilö ei voi olla riskitekijöitä ja silti saada maksasyöpää.

Silti, keskustele lääkärisi kanssa, miten alentaa riskiä, ​​jos olet samaa mieltä tahansa lihavoitu lausuntoja.

Minulla on krooninen maksatulehdus.

Ihmiset, jotka ovat saaneet virus, joka aiheuttaa hepatiitti B-tai hepatiitti C on lisääntynyt mahdollisuus saada maksasyövän. Tämä pätee erityisesti ihmisiä, joilla on krooninen, aktiivinen infektio. Nämä virukset voivat aiheuttaa tulehdusta maksassa, joka johtaa arpia, jota kutsutaan myös maksakirroosi. Ihmiset, joilla on maksakirroosi ja maksassa on suurempi riski maksasyövän, ei väliä mitä syy maksakirroosi.

Juon paljon alkoholia.

Alkoholi vahingoittaa maksaa ja voi aiheuttaa maksakirroosi, joka on tunnettu riskitekijä maksasyövän ja maksakirroosi.

Minulla on diabetes.

Henkilöt, joilla on diabetes, joilla on myös muita riskitekijöitä kuten kuluttavat suuria määriä alkoholia ja / tai krooninen hepatiitti on suurempi riski maksasyövän.

Olen lihavia.

Lihavuus voi aiheuttaa rasva maksasairaus ja maksakirroosi, mikä voi lisätä riskiä maksasyövän.

Minulla on ollut kemiallisen altistumisen.

Ihmiset, jotka altistuvat näille kemikaaleille on suurempi riski saada maksasyöpää.

  • Aflatoksiini. Tämä kemiallinen tehdään sieni yleensä löytyy lämmin trooppisilla alueilla. Sieni, Aspergillus flavus, tahroja maapähkinät, maissi, riisi, soija ja vehnä jyvät niillä alueilla maailmassa. Maissa, kuten Euroopassa ja kansakuntien Euroopassa tiiviisti määrä aflatoksiini elintarvikehuoltoon. Käynnissä altistuminen tämä sieni kasvaa maksasyövän riskiä, ​​erityisesti ihmisten keskuudessa, jotka myös hepatiitti B tai C.

  • Anabolisia steroideja. Vaikka steroidien käyttö on vaarallista ja laitonta, jotkut urheilijat mieshormoneihin yritetään saada voimaa ja nopeutta. Jotkut ihmiset ottaa ne lääketieteellisistä syistä valvonnassa lääkäri. Pitkäaikainen käyttö anabolisten steroidien on todettu lisäävän maksasyövän riskiä jonkin verran.

  • Arseeni. Juomavesi, joka tulee kaivoista ja tietyistä luonnollisista lähteistä on joskus saastuttamia arseenia. Altistuminen arseeni pitkän aikaa voi lisätä mahdollisuus saada maksasyövän.

  • Thorotrast. Thorotrast, aine, joka antaa pois korkea säteilyä, oli kerran käytetty väriaine röntgensädetutkimukset vuonna 1930 ja on yhdistetty sappitiehyen ja maksasyöpä. Onneksi tämä aine ei enää käytetä.

  • Vinyylikloridi. Tämä on kemikaali, jota käytetään valmistuksessa tietyntyyppisten muoveja. Koska se harjoittaa maksasyövän riskiä, ​​on tiukka sääntely työntekijöiden altistumista vinyylikloridi.

Minulla on toinen sairaus.

Useat muut sairaudet on yhdistetty suurempi riski saada maksasyöpää. Näitä sairauksia ovat:

  • Tyrosinemian

  • Alfa-1-antitrypsiinin puutos

  • Porfyria cutanea tarda

  • Wilsonin tauti

  • Glykogeenin varastoinnin tauteja