Nipala

Olenko vaarassa melanooman?

90 prosenttia kaikista ihosyövän liittyvät aikaa auringossa.

Useimmat ihosyövän liittyvät aikaa auringossa.

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada melanooma. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada melanooma kuin toinen henkilö. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat melanooma. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja saa melanoomaa. Tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada tämä syöpä.

Mahdollisuutesi sairastua melanoomaan lisääntyy iän myötä. Kuitenkin melanooma tekee kehittää nuorten ja on yksi yleisimmistä syövistä alle 30-vuotiaana. Jos et hyväksy jotakin seuraavista Lihavoitu lausunnot, saatat olla suurentunut riski sairastua melanoomaan. Jotkut riskitekijät ovat pois sinun hallinnassasi, kuten ihonväri tai suvussa. Kuitenkin joitakin riskitekijöitä, kuten altistuminen UV (UV), ovat tekijöitä, voit hallita.

Aina olet samaa mieltä väittämän kanssa, kysy itseltäsi, jos olet tekemässä kaikki voit valvoa, että riskitekijä. Jos sinulla on useita riskitekijöitä, varsinkin jos ne ovat hallitsemattomia, oppia oireita melanooman niin tiedät mitä katsella.

Olen viettänyt paljon aikaa auringossa tai solariumit.

Tämä tekijä lisää suuresti riskiä melanooman. Auringonvalo ja solariumit tai kopeissa altistaa sinut ultravioletti (UV) valoa. Liian paljon altistuminen lisää riskiä sairastua ihosyöpään, mukaan lukien melanooma. Kuinka suuri riski on, riippuu kuinka kauan olet viettänyt auringossa elämäsi aikana, valon intensiteetti, ja onko sinulla suojattu iho vaatteilla tai aurinkovoidetta. Jos olet joskus ollut vakavia rakkuloita sunburns (niin kuin lapsi monta vuotta sitten), riski on suurin.

Minulla on vaalea iho, paljon pisamia, ja vaaleat hiukset.

Vaikka se ei voi estää melanoomaa kokonaan, ihon väri ei ole suojaava vaikutus, koska tumma iho on vähemmän todennäköisesti polttaa. Siksi valkoiset ihmiset ovat noin 10 kertaa suurempi todennäköisyys saada melanooma kuin Afrikkalainen-ihmisiä. Jos sinulla on myös pisamia ja punaiset tai vaaleat hiukset, iho on todennäköisesti polttaa, lisää riskiä entisestään.

Minulla on paljon myyriä tai jotkut suuret.

Jos sinulla on useita myyrien kehon tai joitakin suuria myyrät, sinulla on suurentunut riski melanoomaan. Suuri myyrä syntyessään, kutsutaan synnynnäinen myyrä voi myös lisätä riskiä.

Minulla on epätyypillinen myyrät.

Epätyypillinen myyrät, joskus kutsutaan dysplastic nevi, voi olla suuri tai epätavallinen myyrät. He usein suvuittain, voi tai ei voi olla monia, ja ovat todennäköisesti kehittyä syöpä.

Oma äiti, isä, veli, sisko, tai lapsi on ollut melanooma.

Jos yksi tai useampi veren sukulaisten, kutsutaan ensimmäisen asteen sukulaiset, on ollut melanooma, sinulla on suurempi riski sairastua. Sinun riski kasvaa joka määrä kasvaa sukulaisten melanoomaan. Tämä linkki voi olla geneettinen tai se voi johtua perheen elämäntapa usein altistumista auringolle.

Minulla on ollut melanooma aikaisemmin.

Historia melanoomaa lisää riskiä tulevaisuudessa.

Minulla on ollut elinsiirto tai hoidettu vaimentamiseen käytettävä lääke minun immuunijärjestelmää.

Jos olet saanut uudet urut, kuten munuaisten, sinulle annettiin lääkkeitä pitää immuunijärjestelmän hyökkäämästä uudet urut. Jos olet ollut tai tulee olemaan, elinsiirto tai lääkettä tukahduttaa immuunijärjestelmää, muista keskustella lääkärisi kanssa näistä riskeistä ja mitä voit tehdä alentaa riskiä melanooman.

Olen mies.

Mahdollisuutesi sairastua melanoomaan on hieman korkeampi kuin se on naisilla.

Minulla on xeroderma pigmentosum.

Tämä on harvinainen, perinnöllinen sairaus. Se johtuu entsyymi vika, joka estää korjaus vahingoittuneet DNA, kuten ihon vahingoittua auringonvalosta.