Nipala

Olenko vaarassa munasarjasyöpä?

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada munasarjasyöpä. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada se kuin toinen nainen. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat munasarjasyöpä. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja silti saa munasarjasyöpä, tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada se.

Jos et hyväksy jotakin seuraavista Lihavoitu lausunnot, saatat olla suurentunut riski sairastua munasarjasyöpään. Jotkut riskitekijät ovat pois sinun hallinnassasi, kuten ikä tai suvussa. Toiset - kuten painosi tai hormoneja - ovat tekijöitä, voit hallita.

Oma äiti tai sisar oli munasarja-, rinta-tai paksusuolen syöpä.

Äiti tai sisar pidetään ensimmäisen asteen sukulaisella. Jos sinulla on kaksi tai useampia ensimmäisen asteen sukulaisia, joilla on ollut munasarjasyöpä, tämä viittaa siihen, että perinnöllisyys voi olla syy. Jos sinulla on suvussa rinta-tai paksusuolen syöpä, perheesi voi olla tiettyjä geneettisiä mutaatioita, jotka voivat myös lisätä riskiä munasarjasyöpään. Tämäntyyppiset munasarjasyövän osuus 10-15 prosenttia munasarjasyöpä tapauksissa.

Minulla on ollut rintasyöpä tai paksusuolen syövän.

Henkilökohtainen historia rinta-, kohtu-, peräsuoli tai paksusuolen syöpä asettaa sinut suurempi riski saada munasarjasyöpä.

Olen nainen vanhempi kuin 60-vuotiaana.

Mitä vanhempi olet, sitä suurempi riski saada munasarjasyöpä. Naisen riskiä munasarjasyöpään nousee iän ja huiput aikana hänen 70s. Keski-ikä diagnoosin on 63 vuotta.

En ole koskaan ollut lapsia.

Naiset, jotka eivät ole koskaan synnyttänyt poikia on hieman lisääntynyt riski munasarjasyöpään.

Olen lihavia.

Ovat lihavia keinoja, joiden painoindeksi on yli 30. (Katso http://nhlbisupport.com/bmi/ kuinka laskea painoindeksin.) Lihavuus lisää riskiä munasarjasyöpään. Enemmän ylipainoa sinulla on, sitä enemmän riski kasvaa.

Käytin talkkia.

Jotkut tutkimukset osoittavat suhde munasarjasyöpä ja käyttö talkkia sukuelinten alueella. Tämä voi johtua tätä jauhetta kerran asbestia. Jo yli 20 vuotta, laki on edellyttänyt, että nämä jauheet olla asbestia.

Olen ottanut estrogeenikorvaushoitoa varten monta vuotta.

Jos olet käyttänyt vaihdevuosien estrogeenikorvaushoitoa (Estrogeeniä yksin, ilman progesteroni) yli 10 vuotta, sinulla voi olla hieman lisääntynyt munasarjasyövän riski.

Olen käyttänyt hedelmällisyyttä lääkkeitä.

Jos olet käyttänyt hedelmällisyyttä lääkkeitä, saatat olla lisääntynyt riski munasarjasyöpään. Tutkimukset ovat tuottaneet ristiriitaisia ​​tuloksia.