Nipala

Olenko riski munuaisten syöpään?

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada munuaissyöpä. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada munuaissyöpä kuin toinen henkilö. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat tauti. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja saa munuaissyöpä, tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada se.

Jos et hyväksy jotakin seuraavista Lihavoitu lausunnot, saatat olla suurentunut riski sairastua munuaisten syöpään. Jotkut riskitekijät ovat pois sinun hallinnassasi, kuten sukupuolen tai suvussa. Kuitenkin muita riskitekijöitä, kuten tupakointi ja lihavuus, ovat tekijöitä, sinulla on valvoa. Aina olet samaa mieltä väittämän kanssa, kysy itseltäsi, jos olet tekemässä kaikki voit valvoa kyseisen riskitekijä.

Olen vanhempi kuin 50-vuotiaana.

Useimmat munuaisten syövät esiintyy ihmisiä vuotiaille 55 ja 84. Lapset ja nuoret aikuiset harvoin saada tätä tautia.

Olen mies.

Sinulla on paremmat mahdollisuudet saada munuaissyöpä. Tämä ero voi kuitenkin olla suurelta osin johtuu siitä, että miehet ovat todennäköisemmin tupakoitsijoita ja altistua syöpää aiheuttavia kemikaaleja.

Olen afrikkalainen euroopan.

Afrikkalainen ihmiset ovat suurempi riski munuaisten syöpään kuin ovat valkoiset.

Olen tupakoitsija.

Tupakointi lisää riskiä munuaisten syöpään. Se on tärkein riskitekijä Transitiosellulaarinen munuaissyöpä. Kautta keuhkoihin, verenkiertoon imee monia syöpää aiheuttavia kemikaaleja tupakansavussa. Nämä kemikaalit tulee väkevää munuaisissa, jotka suodattavat verta. Siellä ne voivat vahingoittaa munuaisten solun DNA: han, joka johtaa syöpään. Kauemmin poltat, sitä suurempi riski. Kun lopetat tupakoinnin, riski alkaa mennä alas.

Olen lihavia.

Ovat hyvin ylipainoisia voi johtaa hormonaalisia muutoksia elimistössä. Tämä puolestaan ​​lisää riskiä munuaisten syöpään.

Minulla on korkea verenpaine.

Ihmiset, joilla on korkea verenpaine on suurempi riski kuin keskimääräinen henkilö. Ei tiedetä, onko tauti itse tai lääkkeitä käytetään sitä aiheuttavat suurentunutta riskiä. Diureetit ovat yksi tyyppisiä lääkkeitä käytetään korkean verenpaineen hoitoon. Ne auttavat munuaiset poistaa suolaa ja nestettä kehosta.

Olen ollut alttiina työpaikan kemikaaleja.

Kemikaalien ja muiden työpaikalla aineita, kuten asbestia, kadmiumia, rikkakasvien, bentseeni ja orgaaniset liuottimet, laittaa sinut suurempi riski munuaisten syöpään. Esimerkiksi koksaamokaasuna työntekijöiden rauta-ja terästeollisuuden voi olla lisääntynyt riski.

Minulla on munuaissairaus ja saat dialyysihoitoa.

Kehittyneitä munuaissairaus, dialyysi hoitoa käytetään poistaa myrkkyjä kehosta, kun munuaiset eivät enää voi tehdä tämän tehokkaasti. Tämä hoito voi lisätä riskiä munuaisten syöpään.

Minulla on perinnöllinen sairaus, joka saattaa minut vaaraan.

Välillä 25% ja lähes 50% ihmisistä, joilla Hippel-Lindau (VHL) sairaus kehittyy munuaisten syöpään. VHL tapahtuu noin joka 36000 syntymät ja taipumus ajaa perheet. VHL yleensä aiheuttaa useita kasvaimia munuaisissa, aivoissa, selkärangan, silmät, haima, sisäkorvan ja lisämunuaisten. Syövät liittyy tähän tautiin näkyvät yleensä varhain. Perinnöllinen papillaarinen munuaissyövän myös asettaa sinut suurempi riski toinen tyyppi munuaissyöpä. Muita periytyviä sairauksia liittyy munuaissyövän sisällyttää Birt-Hogg-Dube oireyhtymä ja perinnöllinen leiomyoma.

Jäsen perheeni on ollut munuaissyöpä.

Jos yksi tai useampi lähisukulaiset, varsinkin veli tai sisar, on ollut munuaissyöpä, sinulla on suurempi riski taudin.