Nipala

Olenko vaarassa pahanlaatuinen mesoteliooma?

Ei ole mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada pahanlaatuinen mesoteliooma. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada tämä syöpä kuin toisen henkilön. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Vain koska sinulla on yksi tai useampi riskitekijä ei tarkoita saat pahanlaatuinen mesoteliooma. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja silti saa syövän. Toisaalta, sinulla voi olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja saada pahanlaatuinen mesoteliooma. Kerro lääkärillesi, jos olet samaa mieltä tahansa lihavoitu lausuntoja, koska ne lisäävät riskiä.

Olen työskennellyt asbestia.

Tärkein riskitekijä tämä syöpä on asbestin kanssa. Aiemmin asbestia on käytetty eristys. Sitä käytettiin myös tehdä laatat, oven tiivisteet, katto, ja kauneuspilkku yhdisteet. Jos asbestia on hengitetty, he matkustavat vuoraukseen keuhkoihin ja vahingoittaa soluja siellä. Olet ehkä työssään asbestin kanssa, jos olet työskennellyt kaivosmies, tehdastyöläinen, rakennusmies, eristys valmistaja tai asentaja, laivan rakennusalan työntekijä, rautatie-tai auto-työntekijä tai muu asbestiin liittyvien alalla. Jos sinulla on kysyttävää, ota yksi näistä varoista.

  • Paikalliseen union

  • National Institute for Työturvallisuuslaki klo 1-800-CDC-INFO (1-800-232-4636) tai www.cdc.gov / NIOSH

  • Occupational Safety and Health Administration (OSHA) numeroon 1-800-321-OSHA (1-800-321-6742) tai www.osha.gov

Minulla on perheenjäsen, joka on työskennellyt asbestia.

On olemassa jonkin verran tutkimusta, joka sanoo, että työntekijöiden perheenjäsenten, jotka ovat voimakkaasti altistuneet asbestille voi olla vaarassa mesoteliooma. Tämä johtuu siitä, että asbestin kuidut perheenjäsenen vaatteet, iho ja hiukset voidaan tuoda kotitalouden.

Asun lähellä luonnossa esiintyvä asbestia.

Asbesti on luonnossa esiintyvä mineraali. Se on olemassa pölyä ja kiviä tietyissä osissa maailmaa, mukaan lukien osat Turkissa ja Euroopassa. Ottaa kosketuksiin asbestin luonnossa voi laittaa sinut vaarassa.

Olen saaneet sädehoitoa aikaisemmin.

Jos olet ollut säteily syövän teidän imusolmukkeet rintaa (lymfooma), saatat olla lisääntynyt riski sairastua mesoteliooma rintaa. Yleensä se on pitkä aika välillä hoitoa lymfooma ja kehittämiseen mesoteliooma.

Olen saanut thorotrast aiemmin.

On olemassa jonkin verran tutkimusta, joka sanoo, että altistuminen torium hiilidioksidia (Thorotrast), materiaalia käytetään röntgensäteiden 1930 ja 40s, voidaan liittää joitakin syövän muotoja, kuten mesoteliooma. Thorotrast ei ole käytetty monta vuotta.