Nipala

Olenko vaarassa peniksen syöpä?

Olenko vaarassa peniksen syöpä?

Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada peniksen syöpään kuin toinen mies. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Kuitenkin läsnä yksi tai useampi riskitekijä ei tarkoita, että saat peniksen syöpään. Itse asiassa, sinulla voi olla useita riskitekijöitä ja silti saa syövän. Toisaalta, voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja saada peniksen syöpä. Lääkärit eivät ole varmoja, mitä syitä siittimen syöpää, mutta on olemassa joitakin mahdollisia riskitekijöitä.

Jos hyväksyt yksi tai useampi näistä lihavoitu lausuntoja, saatat olla vaarassa peniksen syöpään.

Minä olen mies, joilla on ihmisen papilloomaviruksen (HPV).

Saaneen sukupuolitauti ihmisen papilloomaviruksen (HPV) voi laittaa sinut suurempi riski peniksen syöpään. On monia alatyyppejä HPV. Jotkut aiheuttavat sukupuolielinten syyliä, kun taas toiset näyttävät lisäävän riskiä tiettyjen syöpien, kuten siittimen syöpä.

Poltan.

Miehet, jotka tupakoivat ovat suuremmassa vaarassa saada peniksen syöpään kuin ne, jotka eivät. Jos olet tartunnan HPV ja poltat, olet vielä suurempi riski. Lääkärit uskovat, että syöpää aiheuttavia kemikaaleja savukkeiden jotenkin vahingoittaa DNA solujen penis ja voi johtaa peniksen syöpää.

Olen mies phimosis.

Mies phimosis on esinahan hänen penis, joka on vaikea perua tai on ahdas. Phimosis voi aiheuttaa kertyminen smegma, joka on öljyinen, juustomaista eritystä esinahan alla ja ympärillä Glans. Kun olet phimosis, saatat olla vähemmän voi kunnolla ja pitää puhdistaa peniksen. Tämä voi nostaa riskiä peniksen syöpään.

Otan psoralen psoriaasin hoitoon.

Miehet, jotka on käsitelty huumeiden psoraleeni varten psoriasis, tai on hoidettu ultraviolettivaloa, saattaa olla hieman suurempi riski peniksen syöpään. Tämän vuoksi riski, hoidettujen miesten psoraleeni nyt heidän sukupuolielimiä katettu hoitojen aikana.

Olen vanhempi kuin 55.

Noin 80 prosenttia siittimen syöpä tapauksista diagnosoidaan miehillä yli 55-vuotiaille.

Minulla on AIDS.

Miehet, jotka on diagnosoitu Immuunikato ( AIDS ), voi olla suurempi riski peniksen syöpään. Vaikka tämä voi johtua teidän alentaa immuunivastetta, elämäntapaan liittyvät tekijät voivat myös olla merkitystä.

En ole ympärileikattu.

Ympärileikkaus on poistettu osa tai kaikki esinahka on penis. Tämä prosessi voidaan tehdä syntymän tai myöhemmin elämässä. Tutkijat ovat ehdottaneet, että tämä käytäntö antaa jonkinlaisen suojan syöpä penis: parantaa hygieniaa. Vaikka ympärileikkaus näyttää vähentävän riskiä siittimen syöpään, jos se tehdään pian syntymän jälkeen, joilla esinahka poistetaan myöhemmin (aikuisena) ei pienentää tätä riskiä.