Nipala

Olenko vaarassa ulkosynnytinsyövän?

Lääkärit eivät tiedä, mikä aiheuttaa ulkosynnytinsyövän, mutta ovat tunnistaneet useita mahdollisia riskitekijöitä. Nämä riskitekijät voivat tehdä yksi nainen todennäköisempää saada ulkosynnytinsyövän kuin toinen nainen. Mutta vain koska nainen on yksi tai useampi riskitekijä ei tarkoita hän saa ulkosynnytinsyövän. Itse asiassa, nainen voi olla kaikki riskitekijät ja silti saa taudin. Tai nainen voi olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja saada ulkosynnytinsyövän. Toisin kuin muiden syöpien, kuten rinta-tai munasarjasyöpä, ei ole perinnöllinen riski ulkosynnytinsyövän. Tämä lista auttaa sinua ymmärtämään joitakin riskitekijöitä ulkosynnytinsyövän.

Olen nainen 50-vuotiaita tai vanhempia.

Jos näin on, olet vaarassa okasolusyöpä, yleisin ulkosynnytinsyövän. Yli puolet naisista diagnosoitu tämä syöpä yli 70-vuotias.

Minä olen nainen, joilla on ihmisen papilloomaviruksen (HPV).

Tämä ryhmä virukset voivat aiheuttaa sukupuolielinten syyliä ja voi lisätä riskiä ulkosynnytinsyövän.

Olen nainen, joka polttaa.

Tupakointi lisää riskiä ulkosynnytinsyövän. Jos tupakoit ja myös sukupuolielinten syyliä, riski on vielä suurempi ulkosynnytinsyövän.

Olen ollut diagnosoitu vulvar intraepithelial neoplasia (VIN), jota kutsutaan myös dysplasia.

Tämän syövän tauti aiheuttaa muutoksen solujen pinnalla häpy kulutuspinta. Se voi olla tai ei ole näkyvissä, mutta joilla se voi lisätä riskiä yleisin ulkosynnytinsyövän, okasolusyöpä.

Olen lichen sclerosus.

Tämä sairaus, joka tekee emättimen ihon kutina ja ohut, hieman lisää riskiä saada ulkosynnytinsyövän.

Ihmiset perheeni on ollut melanooma.

Jos joku perheessäsi on ollut melanooman tai epätyypillinen myyrät, sinulla on suurempi riski saada melanooma häpy. Ei ole tiedossa perinnöllinen riski muita ulkosynnytinsyövän.

Olen tartunnan ihmisen immuunikatovirus (HIV).

Tämä lisää riskiä ulkosynnytinsyövän.

Olen tai on ollut muita sukupuolielinten syöpiin.

Naiset ja emättimen syöpä on myös suurempi riski kohdunkaulan syöpään. Todennäköisin syy tähän yhdistys on rooli HPV-infektion aiheuttaa sekä näistä syövistä.