Nipala

Olenko vaarassa aivokasvain?

Tietyt tekijät voivat tehdä yksi henkilö suurempi todennäköisyys saada aivokasvain kuin toinen henkilö. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Vaikka tällaiset riskitekijät olemassa, henkilö, jolla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei aina saada aivokasvain. Itse asiassa, sinulla voi olla useita riskitekijöitä ja silti saa aivokasvain, tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada taudin.

Päävamma ei ole riskitekijä aivokasvaimia. Lääkärit eivät tiedä tarkalleen, mikä aiheuttaa aivokasvaimia, vaikka he ovat löytäneet nämä mahdolliset riskitekijät.

Olen altistunut säteilylle.

Jos olet altistunut säteilylle kautta vahingossa iholle tai sädehoitoa pään muiden syöpien, se voi lisätä riskiä saada aivokasvain.

Olen ollut alttiina tiettyjä kemikaaleja.

Jos olet ollut alttiina tiettyjä torjunta-aineita ja kemikaaleja, sinulla voi olla lisääntynyt riski aivosyövän. Esimerkkejä näistä kemikaaleista ovat öljytuotteiden ja polyvinyylikloridi, hajuton kaasu käytetään muovien valmistukseen.

Minulla on heikentynyt immuunijärjestelmä.

Jos sinulla on vaurioitunut immuunijärjestelmä voi olla suurempi riski sairastua aivojen lymfooma. Vika immuunijärjestelmä voi olla olemassa syntymästä. Tätä kutsutaan synnynnäinen vika. Se voi johtua myös hoitoja muiden syöpien, huumausaineita käytetään estämään hylkimisreaktiota elinten, tai AIDS. Tätä kutsutaan hankittu vika.

Muut jäsenet perheeni on ollut aivokasvaimia.

Ei voi olla geneettinen riski sairastua aivokasvain. Hyvin harvat aivokasvaimia suvuittain, joten useimmat eivät ole perinnöllisiä. Perinnöllinen aivokasvaimia useimmiten aloittaa nuorena.