Nipala

Ymmärtäminen stressi - terveyden yhteys

Stressi on olemassa mielessäsi - mutta se on nähtävissä myös teidän vatsa, sydän, lihakset ja jopa varpaat.

"Itse asiassa, stressi voi vaikuttaa jokaisen solun kehon ", sanoo M. Ronald Glaser, Ph.D., professori Ohio State University Medical School.

Aikana stressaavaa kertaa, elimistö tuottaa erilaisia ​​kemikaaleja, kuten kortisolin, immuuni-tukahduttaa hormoni. Lisää kortisolin tuotetaan, heikompi immuunijärjestelmän solut tulevat ja alttiimpia olet sairauden.

"Yhden päivän stressitekijä ei aio tehdä suuri muutos riskiä saada kylmää, esimerkiksi", sanoo tohtori Glaser. "Mutta krooninen stressitekijä, joka kestää muutaman viikon saattavat kuitenkin heikentää immuunivastetta ja luoda sairastumisriskiä."

Migreeni päänsärkyä, unihäiriöitä, backaches, ihottumat, väsymys, ärtyneisyys, päänsärky, masennus, huoli, mielialan vaihtelut, rintakipu, ahdistus, vatsavaivat, haavaumat ja korkea verenpaine ovat yleisiä reaktioita stressiin.

Tulemalla ymmärtää paremmin stressin / sairauden yhteydessä, voit vähentää stressiä ja puolestaan ​​parantaa terveyttä ja hyvinvointia.

Keeping stressin kurissa

Kukaan ei voi välttää kaikki stressi - ja tietty määrä todella on hyvä sinulle. Mutta se on parasta pitää epäterveellistä kurissa.

Seuraavat toimenpiteet voivat auttaa sinua hallitsemaan arjen stressiä:

 • Tunnista stressiä signaaleja. Kun olet tietoinen teidän stressitekijöitä, sinulla on parempi käsitys siitä, kun olet stressaantunut ja voi ryhtyä toimiin niiden vähentämiseksi.

 • Huomaa, kun olet haavoittuvimpia stressiä ja varautua. Oletko eniten aamuisin? Maanantaisin? Talvella?

 • Liikunta. Aerobista liikuntaa - kävely, pyöräily, uinti tai käynnissä - voi vapauttaa patoutunutta turhautumisen samalla tuottaa endorfiineja, aivojen kemikaalien joka estää stressiä.

 • Syö terveellistä ruokavaliota. Tasapainoinen ruokavalio voi auttaa vakauttamaan mielialaa.

 • Kommunikoida ystävien ja perheen kanssa. Sosiaaliset siteet lievittää stressiä ja edistää myönteistä asennetta.

 • Vietä aikaa nauttia harrastuksistasi. Näin voit keskittyä miellyttävää toimintaa eikä ongelmia.

 • Kokeile rentoutumista tekniikoita. Meditaatio, luova kuvastoa, visualisointi, syvä hengitys harjoituksia, jooga ja kuuntelemalla rentoutumista nauhat voivat auttaa sinua rentoutumaan.

 • Opi asettaa rajoja. Älä hyväksy tarpeetonta, stressaavaa velvoitteita.

 • Nuku tarpeeksi. Stressi häiritsee rentoutumista, joten on vaikea saada kunnon yöunet, mikä voi johtaa väsymys ja alentunut kyky selviytyä. Saada paras nukkua mahdollista, yritä mennä nukkumaan ja herätä samaan aikaan joka päivä.

 • Vältellä kofeiinia. Kofeiini voi lisätä ahdistusta, mikä sinusta tuntuu vieläkin stressaantunut.

 • Vältä alkoholia ja huumeita. Käyttäen alkoholin tai muiden huumeiden lievittää stressiä vain naamioita oireita ja voi pahentaa stressi pitkällä aikavälillä.

 • Oppia jotain uutta. Jännitystä opin jotain uutta, kuten miten puhua eri kieltä tai pelata instrumenttia, voi tehdä huolet näyttävät kaukana.

 • Hengähtää. Stressaavissa tilanteissa voi tehdä hengittämistä kevyesti tai pidätä hengitystä. Kun olet rentoutua nopeasti, vatsa hengitys voidaan tehdä muutamassa sekunnissa. Toimi näin: Keskity vatsan ollessa muuttaa pois, kun hengittää nenän kautta, sitten kun hengität ulos. Käyttämällä kuvakieli kun vatsa hengittää voi auttaa sinua syventää ja hidas vauhti hengityksesi. Kun hengittää, sulje silmäsi ja kuvittele ilma ravistelemalla nenääsi ja alas keuhkoihin. Kun hengität ulos, kuvittele ilma ravistelemalla takaisin ulos.

Vakavien stressiä

"Vuonna vakavien stressi, sinun pitäisi ensin huolellisesti arvioida tilanteen vakavuutta ja riittävyyttä Voimavaroja", sanoo Kenneth B. Matheny, Ph.D., ABPP, professori neuvonta psykologian Georgia State University Atlantassa.

Joutuessaan erittäin stressaava tapahtuma elämässäsi - ehkä kuoleman rakastettusi, hengenvaarallinen sairaus tai vakava taloudellinen menetys - seuraavia strategioita auttaa sinua selviytymään:

 • Vältä tarpeettomia muutoksia elämässäsi. Sen sijaan varata mitä energiaa sinulla on käsitellä stressor käsillä. Jos mahdollista, vakauttaa työsi ja kotiympäristössä ohessa ensisijainen ongelma.

 • Hiljennä mielesi. Vaikeina aikoina, mieli tekee asiat näyttää pahempi kuin ne ovat luomalla loputon versiot lähestyvästä katastrofista. Koska elimistö ei pysty erottamaan tosiasia ja fantasia, se vastaa tiukentuneiden fyysinen reaktio.

 • Pitää esillä. Voit rauhoittaa sekä mielen ja kehon pitämällä mieltäsi olemassa, mikä on harvoin niin stressaavaa kuin kuvitellaan tulevaisuudessa tai valitettavaa ohi. Pitää mielen esillä, keskittyä oman huomiota sinun hengitys, ääni tai visuaalinen kuvio, toistuva liike tai meditaatiota.

 • Rohkeasti ja aggressiivisesti kohtaavat stressor. Torjua houkutus jättää stressor. Sen sijaan, huolellisesti arvioida ongelman vakavuutta ilman suurennuslasin se ulos suhteessa. Lisäksi vahvista näkymä stressor puhumalla muiden kanssa. Erityisesti ponnistella, puhua perheen, ystävien tai työtovereiden jotka ovat käsitelleet samanlaisia ​​kokemuksia.

 • Ottaa kartoitus selviytymistä vastauksia. Luottamus on arvokas liittolainen stressiin, ja se perustuu muistoja menneistä onnistumisista. Arvostele onnistumisia olet ollut muita stressaavia elämäntilanteita. Muistaa joitakin erityisiä asioita teit selviytyä.

 • Tartu toimeen. Sitoutua itse järkevää toimia käsitellä stressor. Toiminta on voimakas stressi-vähennysventtiilillä. Tutkimus osoittaa kehon alentaa tuotannon adrenaliinia, voimakas stressihormoni, kun henkilö siirtyy teoiksi.

 • Ottaa aikalisä rentoutua. Vähintään kerran tai kahdesti päivässä, aikaa purkaa rentoutumalla - ehkä kuunnella rauhoittavaa musiikkia, kun kävellä, puutarhanhoito, lukeminen tai käyttäessään.

Lääketieteellinen reviewer: Godsey, Cynthia MS, MSN, APRN
Lääketieteellinen reviewer: Lambert, JGMD
Lääketieteellinen Overall: Lisa Cranwell-Bruce RN, MS, FNP-C
Lääketieteellinen Overall: Louise Spadaro, MD