Nipala

Erektiohäiriö ennustaa sydänsairauksia

Maanantai 18 tammikuu (HealthDay News) - Erektiohäiriö on vahva varoitus, että mies saattaa olla lisääntynyt riski sydänkohtaus, aivohalvaus ja muita sydän-ongelmia, pitkäkestoinen tutkimus osoittaa.

"Näimme, että säätämällä ikä ja Framingham [Heart Study] riskitekijöitä, miesten erektiota oli vielä 40 prosenttia suurempi riski", sanoo Andre Araujo, johtaja epidemiologian New England tutkimuslaitosten ja johtaa tekijän raportti julkaistiin verkossa Jan. 19. lehdessä European College of Cardiology.

Vaikka lisäämällä erektiohäiriöt luetteloon tunnettuja riskitekijöitä määräytyy Framingham Heart Study - kolesteroli, tupakointi, korkea verenpaine - ei paranna ennustuksia tulevista sydän-ongelmia, se voi olla nopea, ilmainen lisäksi riskinarviointiin, Araujo sanoi.

"Jos mies esittelee erektiohäiriöiden lääkärin pitäisi toimia hänet sydän-ja verisuonitautien,", hän sanoi. "Se on edullinen - itse asiassa ei maksa mitään - ilman riskejä sen kanssa."

Tutkimus on viimeisin useita, jotka ovat sidoksissa erektiohäiriöt sydän-ja verisuonitauteihin. Tämä on odotettavissa, Araujo sanoi, koska sama valtimo-esto sairauksia, jotka vähentävät veren virtausta sydän ja aivot voivat myös vähentää virtausta penikseen.

Tutkimus seurasi 1057 miestä, iältään 40-70, keskimäärin 12 vuotta. Kaiken kaikkiaan 37 prosenttia erektiohäiriöiden olivat korkean riskin luokkaan mukaan Framingham standardeihin verrattuna 17 prosenttia miehistä ilman erektiohäiriöitä.

Kun yhteys verisuoniongelmien perustettiin, "aloimme mallinnus nähdä, jos lisäsimme erektiohäiriöt Framingham riskiprofiili voisimme luokitella jotkut miehet" Araujo sanoi. "Itse asiassa, se ei tee paljon."

Syynä on, että Framingham riskiprofiili on vaikea ylittää, hän sanoi. Vuosien mittaan tutkimukset useita diagnostisia menetelmiä - kuten tietokonetomografia skannaus ja eri molekyylimarkkereiden, kuten tulehdus liittyvien C-reaktiivinen proteiini - eivät ole osoittautuneet parantaa Framingham profiilin ennusteita.

Mutta ne muut toimenpiteet ovat joko kalliita, verikokeita tai tehdä joitakin riskejä, kun taas erektiohäiriö voidaan määrittää yksinkertainen kysymys, Araujo sanoi.

Joten lääkäreiden pitäisi kysyä, sanoi tohtori R. Parker Ward, kardiologi ja dosentti lääketieteen yliopistossa Chicago, joka on tehnyt useita tutkimuksia erektiohäiriöitä ja sydän.

"Miksi ei kysyä yksinkertainen kysymys toimistossa, joka paljastaa diagnoosin hyvin selvästi?" Ward sanoi. "Se on halvempaa ja helpompaa kuin tehdä lipidiprofiilia tai mittaamalla korkea verenpaine."

Se on tietoa, että miesten pitäisi tarjota niiden lääkäreiden, Araujo sanoi. "Itse ilmoitettu erektiohäiriöt vastaa mitä urologien sanottavaa kysymys", hän sanoi. "Meidän pitäisi saada viesti ulos: Jos sinulla on erektio-ongelmia, ota yhteyttä lääkäriin."

Ottaa lääkäri kysyä tai mies tarjoavat tietoa voi johtaa ennalta ehkäisevää hoitoa, jota voidaan hengenpelastus, Araujo sanoi.

"Yksi ensimmäisistä signaaleja, jotka kaveri on sydän-ja verisuonitauteihin on usein äkillinen kuolema", hän sanoi.

Lisätietoja

Yhdysvaltain National Munuais-ja Urologiset sairaudet Tietoa Clearinghouse on enemmän erektiohäiriöitä.

Lähteet: Andre Araujo, FT, johtaja, epidemiologia, New England Research Institutes, Watertown, Mass; R. Parker Ward, MD, dosentti, lääketieteen, University of Chicago, 19 tammikuu 2010, Journal of Euroopan College of Cardiology, online

Copyright: Copyright © 2010 HealthDay. Kaikki oikeudet pidätetään.