Nipala

Ylläpitäminen parisuhde kun on MS

Jos olet diagnosoitu multippeliskleroosi (MS), tiedät, että tauti voi vaikuttaa lähes kaikilla osa elämääsi. Ihmissuhteissa eivät ole poikkeus. Se voi kestää jonkin aikaa sinulle ja oman puolison tai kumppanin oppia navigoida fyysisiä ja emotionaalisia muutoksia, jotka voivat tulla sairaus. Mutta on mahdollista säilyttää vahva, rakastava suhde työskentelemällä yhdessä. Itse asiassa jotkut suhteet kasvaa syvemmälle kokemisen kautta yhteisiä tavoitteita ja haasteita.

Tässä muutamia askelia, jotka voivat auttaa sinua ja rakkaasi.

Puhua, puhua, puhua

On luonnollista, että suhde epävarmuus jälkeen diagnoosi MS. Saatat ihmetellä, jos rakkaasi haluaa edelleen olla kanssasi. Ehkä luulet hän paheksuu sairauden tai tuntee pidätellyt jollain tavalla.

Mikä tahansa tunteita, on tärkeää olla avoin ja rehellinen. Vie aikaa istua alas säännöllisesti ja puhua siitä, miten sinusta tuntuu. Tämä sisältää toiveita, pelkoja ja unelmia. MS on arvaamaton sairaus, ja pysyä tiiviissä yhteydessä voit suunnitella ja hallita haasteita. Se voi myös vähentää stressiä ja tuo sinut ja kumppanisi lähemmäs toisiaan.

Ylläpitää läheisyyttä

Monet MS-tautia sairastavien kokea muutoksia heidän sukupuolielämään. Sairauteen liittyviä hermovaurio voi aiheuttaa kivulias yhdyntä, kyvyttömyys saavuttaa orgasmia, tai vaikeuksia ylläpitää erektiota. Tavallisia oireita kuten väsymystä, suoliston tai virtsarakon ongelmia, stressi ja masennus voivat myös vähentää kiinnostusta seksisuhteita.

Vaikka se ei ehkä ole helppoa, työtä löytää keinoja pitää läheisyyttä prioriteetti. Kommunikoida, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Älä unohda, että läheisyyttä ei aina tarkoita yhdyntää. Kädestä, halailemaan, ja antavat toisilleen backrubs voi myös pitää sinut yhteydessä. Jos kipua, puutumista tai erektiohäiriön kysymykset aiheuttavat ongelmia, keskustele lääkärin kanssa. On olemassa lääkkeitä, jotka voivat auttaa.

Pidä se tasapainoinen

Jos puoliso tai kumppani on saanut lisää vastuuta tai on siirtynyt on hoitaja joskus, se voi olla aika arvioida rooleja kuin pari. On tärkeää, että te molemmat edistävät teidän suhdetta ja kodin. Tasapainotus vastuut voivat vähentää tunteita kaunaa, ja se on tärkeää, että teidän itsetunto.

Puhua läpi erilaisia ​​tehtäviä, jotka on täytetty ja varmistaa, että ne jakautuvat mahdollisimman tasaisesti. Jos kumppanisi tarvitsee käsitellä enemmän fyysisiä tehtäviä, kuten niitto ruohoa, voit maksaa laskuja. Vaikka rakkaasi ehkä ottaa suurempi rooli taloudessa, varmista hän saa henkilökohtaista aikaa pois. Älä unohda, että kumppanin tarpeet ovat tärkeitä, liian.

Pitää hauskaa

Käsittelee ylä-ja alamäkiä MS voidaan verottaa-sekä fyysisesti että emotionaalisesti. Sinun ja puolisosi tai kumppani voi viettää paljon aikaa keskustella hoitovaihtoehdoista, puhumme oireita, ja yrittää suunnitella tulevaisuuden tarpeisiin. Ja vaikka nämä keskustelut ovat tarpeen, ne voi ryöstää teidän suhdetta hauskaa.

Muista antaa mennä jonkin aikaa. Vaikka et voi tehdä joitakin samoja toimintoja kuin ennen, olla luova. Vuokraa hauska elokuva. Pelata korttia. Saada yhdessä ystävien kanssa. Nauraa on hyvä läheinen suhde.

Merkinnän hyvin kumppani

Tukemalla rakkaasi MS on ihana tapa osoittaa rakkautta ja saada vieläkin lähempänä suhdetta. Mutta se ei ole aina helppoa. Ajatuksia, tunteita, ja tarpeet ovat tärkeitä, liian. Varmista, että olet ilmoittanut niistä kumppani.

Myös aikaa oman etuja ja toimia. Koska hyvä hoitaja ei tarkoita elää kumppanisi sairaudesta. Säilyttää oman identiteettinsä on hyvä suhde kuin koko.

Key takeaways

  • Sinä ja kumppanisi voi säilyttää vahva, rakastava suhde työskentelemällä yhdessä läpi haasteita MS.

  • Vie aikaa istua alas säännöllisesti ja puhua siitä, miten sinusta tuntuu.

  • Löytää keinoja pitää läheisyyttä etusijalle ja pitää hauskaa yhdessä.

  • On tärkeää, että te molemmat edistävät teidän suhdetta ja kodin.

  • Varmista, että kumppani on aikaa hänen etuja ja toimia.