Nipala

Astma ja hengityksen vinkuminen liittyy rasva elintarvikkeissa

Astma ja hengityksen vinkuminen liittyy rasva elintarvikkeissa

Vuonna tutkimuksessa raportoitiin Medical Journal Thorax, tutkijat ihmetellyt, jos yhä useammat ihmiset astma ja allergia saattaa liittyä ruokavalioon, etenkin länsimaissa.

He havaitsivat, että lapset voivat olla alttiimpia astman ja hengityksen vinkuminen, jos he syövät kolme tai enemmän hampurilaisia ​​viikossa. Kuitenkin he sanovat, syöminen ruokavalio sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja kalaa voisi leikata hengitystieriskit.

"Tuloksemme tukevat aikaisempia raportteja, sitoutuminen Välimeren ruokavalio, joka on ominaista korkea saanti hedelmiä, vihanneksia ja kalaa ja yhdistettynä vähäiseen lihan syöntiin, hampurilainen, ja poreileva juomia, voi antaa osittaisen suojan astmaa lapsuudessa, ", sanoo johtava tutkija tohtori Gabriele Nagel, Ulm yliopistosta Saksasta.

Lähes 7 miljoonaa lasta on diagnosoitu astma mukaan Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Astma on yksi yleisimmistä, vakavia, kroonisia sairauksia lapsilla, osuus 13 miljoonaa poissaoloja koulusta vuosittain.

Astma on kolmanneksi ranking syy lapsuusiän sairaalahoitoon alle 15-vuotiaita. Astma on yksi yleisimmistä kroonisista sairauksista lapsilla.

Hedelmiä ja vihanneksia täynnä vitamiineja

Tutkimusta varten tohtori Nagel tiimi keräsi noin 50000 lasta 20 rikkaiden ja köyhien maiden välillä. Vanhemmat kysyttiin heidän lastensa tyypillinen ruokavalio ja oliko heillä astma tai ei. Lisäksi lähes 30000 lapsista testattiin allergioita.

Vaikka ruokavalio ei näytä vaikuttavan allergioita, se liittyi riski astman ja puhista, tutkijat löysivät. Lapset sekä rikkaiden ja köyhien maiden, jotka söivät paljon hedelmiä oli alhaisempi puhista.

Syöminen paljon kalaa näyttää lasten suojelemiseksi rikkaissa maissa, ja ruokavalion korkea keitetyt vihreät vihannekset voivat suojella lapsia vähemmän kehittyneissä maissa, puhista, tohtori Nagel tiimi löytynyt.

Laatijat tutkimus sanoa hedelmät ja vihannekset ovat runsaasti antioksidantti vitamiineja ja biologisesti aktiivisia aineita, ja omega-3 rasvahappoja esiintyy kaloissa on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, mikä saattaa selittää näitä havaintoja.

Oletetaan esimerkiksi, että tutkijat, elintarvikkeita runsaasti C-vitamiinia on yhdistetty paremmin keuhkojen toimintaa ja vähemmän astman oireita, ja karotenoideja ja vitamiineja C ja E vaikuttaa myönteisesti keuhkojen toiminta.

Mutta hampurilainen havainto saattaa olla markkeri muiden elämäntapaan liittyvien tekijöiden, jotka voivat lisätä lasten riskiä astman, Tutkijat toteavat. Liha yleensä ei nähty lisäävän riskiä puhista, tutkimuksessa todettiin.

Runsasrasvainen vähentää keuhkojen toimintaa

Pulmonologist Dr. Michael Light kello Miamin yliopiston, sovittiin, että ruokavalio voi vaikuttaa astmaa.

"Data on melko johdonmukaista, että antioksidantteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja osansa iso kuva", sanoo Dr. Light sanoi. "Tämä ei tarkoita, jos muutat ruokavaliota tänään aiot parantaa teidän astma. Kaikki tutkimus sanoo, että yksi selitys astman liittyy luultavasti ruokavalio."

Kaikuvat Näiden havaintojen tutkimuksen tulokset esiteltiin Euroopan rintakehä Society International Conference osoitti, että rasva aterioita liittyivät heikentynyt keuhkojen toiminta.

Tässä tutkimuksessa Australian tutkijat testasivat astmaatikoille ennen ja jälkeen rasvaisen aterian tai sen jälkeen vähärasvainen ateria. He havaitsivat, että rasvaisen aterian lisääntynyt tulehdus ja keuhkojen vajaatoiminnan.

Aina neuvoa lapsesi lääkärin lisätietoja.

Elokuu 2010

Astma tosiseikat

Astma on krooninen, tulehduksellinen sairaus, jossa hengitysteiden herkistynyt allergeenille (mikä tahansa aine, joka laukaisee allergisen reaktion). Useita asioita tapahtuu hengitysteiden kun lapsi altistuu tietyt laukaisee:

  • Limakalvojen turpoavat ja tulehtunut.

  • Lihaksia, jotka ympäröivät hengitysteihin kiristä.

  • Tuotanto limaa lisääntynyt, ja limaa tulpat.

Kaikki nämä tekijät aiheuttavat hengitysteiden supistumista ja siten vaikeuttaa ilman mennä sisään ja ulos lapsesi keuhkoihin aiheuttaen astman oireita.

Uusimpien tietojen Euroopan Lung Association, Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ja National Institute of Allergy ja tartuntatauteja (NIAID):

  • Noin 23 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa on diagnosoitu astma, vähintään 6,7 miljoonaa heistä alle 18-vuotiaita.

  • Astma on yksi johtavista, vakava, krooninen sairaus lasten keskuudessa Yhdysvalloissa.

  • Astma osuus 13 miljoonaa poissaoloja koulusta vuosittain.

  • Astma on kolmanneksi ranking syy lapsuusiän sairaalahoitoon alle 15-vuotiaita.

Tarkka syy astma ei ole täysin tiedossa. Sen uskotaan olevan osittain perinnöllisiä, mutta siihen liittyy myös monia muita ympäristö-, tarttuva, ja kemialliset tekijät.

Kun lapsi altistuu tietyt laukaista, keho vapautuu histamiinia ja muita aineita, jotka voivat aiheuttaa tulehduksen lapsesi hengitysteihin. Elin julkistaa myös muita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa lihasten hengitysteiden kiristää tai pienenevät. On myös kasvu liman tuotantoa, joka voi tukkia hengitystiet.

Jotkut lapset on käyttää aiheuttama astma, jonka aiheuttaa eriasteisia liikuntaa. Oireita voi esiintyä aikana tai pian sen jälkeen, liikunta. Jokainen lapsi on erilainen laukaisee, jotka aiheuttavat astmaa pahenee. Keskustele asiasta lapsesi lääkäriin.

Aina neuvoa lapsesi lääkärin lisätietoja.

Online-resursseja

(Organisaatiomme ei ole vastuussa sisällöstä Internet-sivustoille.)

European Academy of Allergy, astma ja immunologia

European Academy of Pediatrics

Euroopan Lung Association

Centers for Disease Control ja ehkäisy (CDC)

National sydän-, keuhko-ja veri-instituutin (NHLBI)

National Institute of Allergy ja tartuntatautien

Thorax - ruokavalion vaikutusta astman ja allergisen herkistymisen kansainvälisen tutkimuksen allergioita ja astmaa lapsuudessa (Isaac) toinen vaihe