Nipala

Valohoito: tulevaisuus psoriasis?

Monet ihmiset, joilla on psoriasis käytön valohoito auttaa selvittämään vaikeasti hoidettavia iholla, sekä suurempien kehon alueille, joilla tautia esiintyy. Valohoitoa, tai valohoitoa, on vaihtoehto, kun ajankohtainen hoitoja yksin eivät toimi. Ihmiset pitävät siitä, koska se voi selvittää psoriaasin niin kauan kuin kuudesta 12 kuukauteen.

Ultravioletti B

Standardi valohoito laitteet käyttävät ultravioletti B (UVB-säteet), joka esiintyy myös luonnollista auringonvaloa. Kun altistuu ihon, UVB-säteiltä hidastaa liikevaihto ihosolujen joka merkitsee psoriasis.

Yksi haittoja UVB hoito on, että se kestää useita matkoja lääkärin vastaanotolla, joskus kaksi kertaa viikossa tai useammin useita viikkoja. Jotkut hoitokertaa voi kestää useita tunteja, ja se kestää noin 30 tai enemmän hoitoja ihon tyhjentää. Kun laastaria palata, voit alkaa valohoito uudelleen.

Laserit

Laserit ovat myös go-vaihtoehto ihmisille, joilla psoriasis. Kaksi laseria käytetään valohoidon ovat eksimeerilaser ja pulssi värilaser. Hoidon aikana pulssi värilaser, iho voi tuntua se on napsahti kuminauha.

Laserhoitoa voi vaatia vähemmän lääkäri käyntiä kuin UVB-hoidon selvittää psoriasis.

PUVA

Jos yli 10 prosenttia kehon vaikuttaa psoriaasi, psoraleeni ja ultravioletti hoito (PUVA) voi olla sinua varten. Tämän käsittelyn aikana, lääkärit yhdistää ultraviolettivaloa nimisen lääkkeen kanssa psoralen, joka tekee ihon herkkä valolle.

Kohtalainen tapauksissa se kestää noin 25 hoitoja tyhjentää psoriasis, joka on pienempi kuin muita kevyitä hoitoja. Vaikka PUVA voi olla erittäin tehokas hoitoon psoriasis, se voi olla sivuvaikutuksia, kuten ihon syöpiä.

Ottaen huomioon valohoito?

Jos sinulla on heikko immuunijärjestelmä, valohoito voi olla hyvä vaihtoehto, koska se ei vähennä kehon kykyä taistella tautia kuten jotkut muut psoriasis hoitoja. Se on myös turvallinen, jos olet nainen, joka on raskaana tai haluaa tulla raskaaksi.

Koska valohoito käyttää ultraviolettivaloa, se ei voi olla paras vaihtoehto, jos sinulla on keskimääräistä suurempi riski sairastua ihosyöpään. Kuitenkin aurinkovoidetta voidaan käyttää muuttumattomina alueilla riskin pienentämiseksi.

Vihje: Jos olet ajatellut valohoitoa, sinun kannattaa kertoa lääkärille kaikista lääkkeistä, yrtit ja vitamiineja otat. Jotkut voivat tehdä sinulle enemmän herkkä valolle.

At-home hoitoja

Jos iho reagoi valohoito lääkärin vastaanotolla, saatat olla ehdokkaana valohoitolaite lääkärin määräämiä kotikäyttöön. Useimmat ihmiset haluavat Kotihoito, koska se on helpompaa kuin menee lääkärin vastaanotolla kaksi tai kolme kertaa viikossa. Ja se on aivan yhtä turvallista ja tehokasta kuin toimisto hoidot, mukaan tutkimuksessa British Medical Journal. Kuitenkin, sinun pitää vielä lääkärissä säännöllisesti.

Jos lääkärisi sanoo, se on OK, saatat myös haluta kokeilla altistaa ihon luonnollista auringonvaloa viidestä 10 minuuttia päivittäin. Mene ulos keskipäivällä, kun aurinko on vahvin. Aivan varmasti käyttää aurinkovoidetta aloille vaikuta psoriasis. Yritä olla kärsivällinen: Se voi kestää useita viikkoja tai pidempään ennen kuin huomaat muutoksia ihosi.