Nipala

ALS

Jos sinulla on ALS-tauti (ALS), voi ymmärtää hyvin, miten turhauttavaa se voidaan menettää kyvyn puhua tai kommunikoida hyvin. Vaikka et pysty kontrolloimaan taudin etenemiseen, sinulla on valta pitää yhteyttä muiden kanssa. Puhetta tukevien ja korvaavien viestintä (AAC) tarjoaa työkaluja ja strategioita osallistumaan kaikkiin elämä on tarjota. Puhe on mullistanut miten ihmiset ALS tehokkaasti kommunikoida.

Jos mahdollista, kannattaa viestintä aids varhain

Viestintä voidaan auttaa ihmisiä kaikissa vaiheissa häiriö. Nämä tuet ovat sekä low-tech ja high-tech vaihtoehtoja puhetta. Paras aika tutkia käytön viestintä laite on ennen kuin tarvitset sitä, niin sinulla on tarpeeksi aikaa oppia laitteita ja tehdä suunnitelmia ostaa sen. Ota aikaa varhain tutkia vaihtoehtoja ja löytää laite, joka sopii sinulle. Näin sinulla on aina tapa kommunikoida.


Puhe laitteet jaetaan kahteen tyyppiin: digitoitua puhetta kuulostamaan luonnon puhenauhoituksissa ja ne, joilla puhesynteesin kuulostaa atk-pohjainen puheen. Jotkut digitoitu viestintälaitteet voidaan ohjelmoida omalla äänelläsi. Äänesi tallentaminen, kun se on vahvempi ja selkeämpi avulla voit "puhua" oman rakkaansa nimet ja yleisiä sanoja tai lauseita oman äänesi, eikä tietokoneistettu ääni ruodussa. Tämä käytäntö kutsutaan "ääni pankki."

Aloita

Puhe-kieli patologi (SLP), joka on erikoistunut AAC voi suositella laite, joka sopii sinun tarpeisiisi ja kykyjä. Asiantuntija suorittaa täydellisen arvioinnin tunnistaa sekä nykyiset ja potentiaaliset tarpeet sekä vahvuudet ja rajoitukset. Hän myös puhua kanssanne millaisia ​​viestintä ovat tärkeitä. Esimerkiksi jotkin laitteet paitsi parantaa puheviestinnän, mutta voi myös voit puhua puhelimessa, Internet-yhteyden muodostamiseen, tyyppi kirjallisia dokumentteja, tai ohjata ympäristöä, kuten kääntämällä valot päälle ja pois.

Tarpeidesi ja kykyjä, SLP suosittelee muutamia laitteita. Ennen päätöstä lopulliseksi, varmista kokeilla niitä päivittäistä toimintaa ja teidän eri viestintäkumppaneita.

Tutustu eri vaihtoehtoihin

On olemassa lukemattomia AAC laitteita, jotka voivat auttaa parantamaan viestintää. Ja jotkut vaativat teknologiaa ei. Lisäksi vanhanaikainen kynä ja paperi, aakkoset levyt, jotka sisältävät kirjaimia, sanoja tai lauseita voi auttaa antaa ja ottaa puheen.

Jos puhe on heikko, puhe vahvistin voi auttaa. Tämä laite voi tehdä puheen kovempaa, antaa toisille mahdollisuuden kuunnella ja ymmärtää sinua paremmin. Se voi myös säilyttää oman puheen auttamalla välttämään lihasten väsymistä.

Monet korkean teknologian laitteita, jotka voivat puhua käytät syntesoiduista tai nauhoitettu puhe ovat myös saatavilla. Jotkut ovat omistettu laitteita, joiden ainoana tarkoituksena on parantaa viestintää. Toiset ovat atk-laitteet, jotka käyttävät erityisiä ohjelmistoja ja laitteita kytketty kotiin kannettavan tietokoneen. Monet käyttävät näppäimistöt, jotka puhuvat kirjoitetut viestit.

Jos fyysiset kyvyt rajoittaa kykyäsi kirjoittaa, monet laitteet voidaan muokata sisältämään kytkimen. Kytkimen avulla käyttäjät voivat skannata läpi sanoja tai lauseita ja valitse valintansa sormella, jalka pad, tai edes erityisen kamera vain katsomalla sana.

Riippumatta siitä, mikä puheen laitteen valitset, se voi parantaa laatua keskustelua, jos lähimmäisiäsi kuunnella aktiivisesti. Auttaa, jakaa näitä vinkkejä kuulijoita:

  • Ole kärsivällinen. Keskustelu on hitaampaa kuin mihin olet tottunut.

  • Katsokaa minua silmiin, kun puhumme. Se helpottaa sinua ymmärtämään minua.

  • Älä teeskentele ymmärtää minua, kun et. Kysy minulta oikeinkirjoituksen jotain, joka ei ole kirkas tai valitse toinen sana.