Nipala

CP-vamma ja puheen haasteita

Jos sinulla on lapsi on CP-vamma (CP), ymmärrät monia fyysisiä haasteita taudin aiheuttaa. On tärkeää ymmärtää, että tauti voi suuresti vaikuttaa lapsen kykyyn kommunikoida, too. Lasten kanssa CP haluavat pitää hauskaa, vuorovaikutuksessa muiden kanssa, ja tulla kuulluksi yhtä paljon kuin kuka tahansa. Auttaa pienokaisesi oppia tehokkaasti kommunikoida voi parantaa riippumattomuutta, koulutus, suhteet perheeseen ja ystäviin, ja elämänlaatua.

"CP-vamma on neurologinen ongelma, joka vaikuttaa koko kehoon-lukien vahvuus ja koordinointi lihasten tarvittavat puhe", kertoo Nancy Inman, MAT, CCC-SLP, ohjelmapäällikkö laitos apuvälineteknologian at Kennedy Krieger Institute Baltimoressa. "Vaikka monet lapset, joilla on CP-vamma voi puhua selvästi, jotkut ovat puhe, että on hyvin vaikea ymmärtää. Toiset ehkä ole ymmärrettävää puhetta. Onneksi on olemassa monia tapoja, joilla voimme auttaa ihmisiä, joilla viestinnän häiriöt.


Auta lastasi löytämään ääni

Puhe-kieli patologit (SLP) toimivat usein lapsille, joilla on CP parantaakseen niiden kommunikaatiokykyä. Vaikka ei ole suositeltavaa ikä aloittaa hoito, jotkut vanhemmat ovat lapsen Aloittaaksesi SLP jo 1 tai 2 vuotta vanha, ennen kuin hän odotetaan puhua. SLP voi auttaa pienten lasten kanssa ruokinta ja imevät kysymyksiä, joihin liittyy sama koordinaatio ja voima tarvitaan puhe.

Kun lapsi alkaa puhua, SLP voi auttaa parantamaan hänen puheen selkeyttä ja laajenee kielen ilmaisun. Therapy strategioihin voidaan sisällyttää suullinen-moottori harjoituksia sekä opetuksen ja harjoitella oikeita kielen ja huulten sijoitus muodostamaan sanoja.

Parantaa puheen viestintälaitteet

Jos lapsesi ei voi puhua niin, että muut voivat ymmärtää, on olemassa monia viestinnän laitteita, jotka voivat auttaa. SLP joka on erikoistunut puhetta tukevien ja korvaavien viestintä (AAC) voi selittää hyvät ja huonot puolet kunkin puhetta tuottavan laitteen.

"On valtava valikoima fyysiseen ja kielitaito ja kognition keskuudessa on CP-vamma", sanoo Inman. "AAC asiantuntija voi auttaa valitsemaan laitteen, joka parhaiten vastaa lapsen yksilölliset tarpeet."

Esimerkiksi jotkut AAC järjestelmät vaativat tarkkaa osoittaa taitojaan, kun taas toiset voidaan muokata sisältämään kytkimellä voit valita kuvia tai sanoja ruudulla. On olemassa muutamia yksinkertaisia ​​järjestelmiä suunniteltu aloitteleville käyttäjille, ja toisia, jotka ovat varsin kehittyneitä kannalta suunnittelu ja taitotaso vaaditaan osa käyttäjän. Jotkut valinnat AAC laitteita ovat:

  • Manuaalinen viestintä aids
    Manuaalinen sisäinen viestintä on edullinen ja käytännöllinen tapa saada yksinkertaisia ​​ideoita tiedoksi. Handheld hallitus voi sisältää kuvia, tyypillisesti päivittäistä rutiinia kohteita tai korkea korkoerät kuten kuppi, musiikkisoitin, tai värikyniä. Käyttäjät viittaavat kuvan, joka edustaa mitä he yrittävät sanoa. Kun lapsi kasvaa vanhempi, nämä manuaaliset järjestelmät voivat monimuotoisuus kasvaa, joskus myös luokka-pohjainen flip-kaavioita eri aiheista.

  • Teknologia-avusteinen viestintä viestintä tietotekniset laitteet (CID)
    Puhe tuottava laite käyttää samaa konseptia kuin manuaalinen aluksella, mutta voi tarjota paljon enemmän vaihtoehtoja. Nämä laitteet voivat käyttää nauhoitettu puhe tai kehittyneempiä puhesyntetisaattoreja. Jotkut viestintä asetelmia perustuvat pääasiassa kuvia, kun taas toiset korostavat oikeinkirjoitus ja sana ennustus. Henkilöille, joilla on CP joilla on vaikeuksia osoittaa, laite voi olla Jotkut high-end laitteet on määritetty voitava käyttää silmien katseen. Ja nyt on joitakin AAC apps suunniteltu mobiililaitteille ja tabletti teknologioita.

Päättäessään laitteiden välillä, kysy AAC asiantuntija jos lapsesi voi kokeilla niitä ensin monissa eri päivittäin asetuksia. Arvioida, kuinka helppoa se on hänelle käytetään ja miten tehokas se on parantamisessa viestintää. Muista, että onnistunut viestintä AAC laite edellyttää yhteistyötä ja yhteistyötä koulun ja perheen kanssa.

"Hyvät viestintätaidot johtaa menestykseen koulussa ja elämässä. Lapset, joilla on CP-vamma voi kokea monenlaisia ​​viestinnän vammoja. Tavoitteenamme kuten SLPs on auttaa näitä lapsia saavuttamaan mahdollisimman täyteen kehittämiseen ", sanoo Inman.