Nipala

Oikean puheen tuottavan laitteen

Aivohalvaus, aivovamma, CP-vamma, autismi, ALS-nämä ovat vain joitakin sairauksia, jotka voivat vakavasti haitata ihmisten puheen ja kielen. Nykyään yhä useammat ihmiset sellaisiin tauteihin ovat siirtymässä puhetta tuottavien laitteiden (SGDs). Nämä high-tech-elektroniset laitteet on suunniteltu tekemään puhuminen heille. Ja laitteet ovat tulossa kehittyneempiä joka päivä, kiitos ennakot siivittäminä kukoistaa suosion.

Jos olet ajatellut saada SGD, sinulla on enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan. Tämä tarkoittaa sitä, sinun on myös viettää enemmän aikaa mitkä SGD on paras sovi sinulle. Ja se voi olla hämmentävää. Puhe-kieli patologi (SLP), joilla on asiantuntemusta tällä alalla voi auttaa. Tässä muutamia keskeisiä tekijöitä keskustella oman SLP.

Mitä minun tarpeisiin?

SGDs pidetään yhtenä muodossa puhetta tukevien ja korvaavien viestintä (AAC)-yläkäsite mitään, joka käyttää täydentämään tai korvaamaan puhetta. "Määritelmä henkilö, joka tarvitsee AAC on joku, joka ei pysty täyttämään hänen päivittäistä viestinnän tarpeisiin luonnollisen puheen", sanoo David Beukelman, Ph.D., professori kommunikaatiohäiriöiden at University of Nebraska-Lincoln.

Onko sinulla työtä, joka liittyy julkinen puhuminen? Oletko opiskelija? Välitätkö pikkulapsille? Tällaiset tekijät vaikuttavat päivittäistä viestinnän tarpeisiin. Ja nämä tarpeet puolestaan ​​vaikuttaa laitteen tyyppi tarvitset. Esimerkiksi jos sinulla on työpaikka, joka liittyy paljon puhuminen, kannattaa harkita teksti puheeksi-laitteeseen. Nämä laitteet voivat sanoa melkein mitä haluat. Voit kirjoittaa viestin, ja laite keksii miten ääntää se käyttää monimutkaisia ​​kielen sääntöjä. Sitten laite "puhuu" sanoja käyttäen puhesynteesin-keinotekoinen simulointi todellinen asia.

Mitkä ovat kykyjä?

SLP arvioi ei vain puheen ja kielen, mutta myös ajattelua, liikkumista, kuulo ja näkö. "Katsomme, mitä ominaisuuksia ovat ja miten ne vastaavat kanssa ominaisuuksia, jotka tietyn laitteen vaatimuksia," Dr. Beukelman sanoo. Esimerkiksi useimmat SGDs liikennöi kirjoitat näppäimistöllä tai koskettamalla näytön. Mutta jos sinulla on rajallinen käden liikkuvuutta, tämä ei toimi sinulle. Saatat kuitenkin tehdä myös järjestelmä, joka ohjaa jalka kytkimellä tai kamera, joka seuraa pään liikkeitä.

Toisena esimerkkinä sanotaan, että olet menettänyt kykysi kirjoittaa sanoja ja merkkijono ne yhteen lauseita jälkeen aivohalvauksen. SGD joka vaatii sinua tekemään näitä asioita ei toimi sinulle. Saatat kuitenkin tehdä myös järjestelmä, jossa aloitusnäyttö näyttää kuvat liittyvät tosielämän tilanteissa. Jos valitset kuvan pari, esimerkiksi, saatat sitten tarjosi useita viestejä voit puhua puolisosi.

Miten voin maksaa?

SGDs maksaa alkaen 300€ kaikkein perusmalleista yli 5230€ kaikkein edistyneimmät. Medicare-ja monet vakuutusyhtiöt suunnitelmat kattavat SGDs päteviä henkilöitä. "Mutta joskus se ei ole niin automaattista kuin hyötyä rutiini lääkäripalvelut", sanoo tohtori Beukelman. Muista tarkistaa etukäteen selvittää, mitä katetaan ja millaista lupaa sinun.

Entä jos lapsi tarvitsee SGD?

Prosessia kutsutaan SETT-lyhyt opiskelija, ympäristö, tehtävät ja työkalut-arvioinnissa käytettävä opiskelijoiden kouluympäristössä. Neljä keskeistä arvioinnin osia ovat seuraavat:

  • Opiskelija. Ensimmäinen asia harkita on opiskelijan tarpeiden ja kykyjen. Tavoitteena on vastata kahteen kysymykseen: Mitkä ovat tärkeimpiä asioita tämä opiskelija voi tehdä? Ja mitkä ovat esteet pitää opiskelijan tekemästä näitä asioita?

  • Ympäristö. Tähän vaiheeseen kuuluu harkitsee koulu itse, ei vain luokkahuoneessa, vaan myös eteinen, kahvila, leikkipaikka, ja muut asetukset. Mitä luokkia, materiaalit, laitteet ja tukipalvelut ovat saatavilla? Ja miten opiskelija vaikuttavat asenteet ja odotukset toiset koulussa?

  • Tehtävät. Tarkoitus käyttää AAC koulussa on antaa opiskelijalle osallistua toimintaan, joka kasvattaa tietoja ja taitoja. Tähän vaiheeseen kuuluu tunnistaa tällaista toimintaa.

  • Työkalut. Viimeinen vaihe sisältää tunnistaa AAC työkaluja ja strategioita, jotka ovat hyvä ottelu opiskelija, ympäristö ja tehtäviä. Kun kyseessä on SGD, tavoitteena on löytää laitteen oikea joukko ominaisuuksia.