Nipala

3 liittyvät sairaudet kihti

Vaikka kihti voi iskeä omasta, monta kertaa se tulee kumppani-tai kaksi-rikollisuuden. Useat sairaudet liittyvät vahvasti sairauden. Joissakin tapauksissa yksi sairaudet voivat aiheuttaa muita, kun taas muina aikoina sekä sairaudet johtuvat muista tekijöistä. Tietäen mitä varoa ja varoittaa lääkäriltä muutoksia elimistössä auttaa sinua paremmin hallita terveyttä ja parantaa hyvinvointia.

1. Tyypin 2 diabetes

Jos sinulla on kihti, sinulla voi olla suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Tutkijat eivät ole varmoja, miten sairaudet ovat yhteydessä toisiinsa. Kuitenkin he uskovat useat tekijät voivat olla merkitystä:

  • Korkea insuliinitaso, joita esiintyy tyypin 2 diabetes, voi vähentää munuaisten kyky päästä eroon virtsahapon. Virtsahappoarvon elimistössä voi johtaa kihti.

  • Kihti ja tyypin 2 diabetes osake useita yhteisiä riskitekijöitä. Näitä ovat lihavuus, korkea verenpaine ja korkea kolesteroli. Jos sinulla on jokin näistä riskitekijöistä, sinulla voi olla suurempi riski sairastua molempien tautien.

  • Ihmiset kihti voi olla krooninen tulehdus kehoaan, joka edistää kehitystä tyypin 2 diabetes.

Onneksi toimitusjohtaja riskitekijöitä yksi sairaus voi auttaa hallitsemaan muita. Esimerkiksi elintapojen muutoksia lääkäri suosittelee, jos sinulla on kihti, kuten käyttäessään ja laihdutus, voi myös vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Auttamaan käyttää osa päivittäistä elämää, löytää toimintaa nautit, onko se kävely, uinti tai jopa tanssia. Harjoittelet kaveri voi myös auttaa sinua pysyä suunnitelmassa.

2. Bursiitti

Kuten kihti, bursiitti pidetään reumasairauksien. Tämä tarkoittaa, että se aiheuttaa tulehdusta, punoitus, lämpö, ​​turvotus ja kipu. Kanssa bursiitti, bursae-tiny nesteen täyttämä pusseja, jotka tarjoavat tyyny välillä luut ja muiden kudosten elimistössä-tulehtuvat. Tämä voi aiheuttaa kipua ja rajoitettu liikettä lähellä nivelissä.

Niin mitä kihti yhteys? Aikana hyökkäys, kihti voi kohdistaa bursae, erityisesti luinen kärki kyynärpää ja top of polvilumpio. Mitä enemmän, jos virtsahapon tasot eivät ole hyvin hallinnassa, voi kehittyä tophi suuri virtsahapon täytetty kyhmyjä-teidän bursae. Tämä voi aiheuttaa bursae tulla tuskallisen tulehtunut.

Lääkäri voi auttaa. Hoito voi sisältyä lääkkeet kuten allopurinoli (Lopurin) tai poikkeavuuksia (Uloric) ohjata virtsahapon tasot. Tämä voi auttaa estämään tulevia kihti hyökkäykset ja myös vähentää riskiä sairastua tophi.

3. Munuaissairaus

Lääkäri voi myös puhunut teille riski munuaissairaus, kun sinulla on kihti. Nämä kaksi sairaudet kulkevat usein käsi kädessä: korkea virtsahapon voi edistää munuaissairaus ja voi myös olla merkki munuaissairaus. Miten tämä on mahdollista?

Kihti voi johtaa munuaissairaus, koska korkea virtsahapon voivat olla myrkyllisiä munuaisiin. Lisäksi liikaa virtsahapon voi tehdä muita riskitekijöitä munuaissairaus, kuten korkea verenpaine, pahempi.

Kääntöpuoli, munuaissairaus voi osaltaan kihti, koska munuaiset eivät pysty lakaista virtsahapon ulos verta ja virtsaan sekä niiden pitäisi. Ajan kuluessa tämä kertyminen virtsahapon voi aiheuttaa kihtiä.

Varmista keskustella kaikki oireet lääkärin kanssa. Yhdessä, voit kehittää hoidon suunnitelma, joka sopii sinulle parhaiten ja auttaa estää komplikaatioita, kuten ne, jotka voivat vaikuttaa munuaisiin.