Nipala

4 eri ruusufinni

Ruusufinni alkaa usein helppo punastuminen ja punoitus kasvojen ihoa. Nämä oireet voivat tulla ja mennä ensin. Lopulta, punoitus jatkuu ympäri nenä, joka ulottuu kasvojen muut. Ruusufinni edetessä ylimääräisiä kasvojen oireita, kuten polttava, kirvely, näppylöitä, turvotus, kuiva iho, laajentuneet verisuonet, ja silmien osallistuminen voi esiintyä. Nämä yhdistelmät oireita voidaan jakaa seuraaviin neljään alatyyppiä:

  • Alatyyppi 1: kasvojen punoitus (erythematotelangietatic ruusufinni). Huuhtelu ja / tai jatkuva kasvojen punoitus tapahtuu. Verisuonet ovat havaittavissa erityisesti ympäri nenä.
  • Alatyyppi 2: kuoppia ja näppylöitä (papulopustular ruusufinni). Finnejä ja puslike vauriot voivat olla läsnä yhdessä kasvojen punoitus. Saatat tuntea kirvelyä ja pistelyä, ja verisuonten naamasi voidaan laajentaa. Tässä vaiheessa ruusufinni tunnetaan myös akne rosacea.
  • Alatyyppi 3: laajentuminen nenän (phymatous ruusufinni). Ihosi alkaa paksuuntua ja kehittää epäsäännöllinen rakenne. Tämä paksuuntuminen näkyy selvimmin nenä ja voi esiintyä myös korvissa, leuka, posket ja otsa. Olet ehkä laajentuneen ihon huokosiin lisäksi suuria verisuonia.
  • Alatyyppi 4: silmien ärsytys (silmän ruusufinni). Yhdessä tai molemmissa silmissä vaikuttaa tässä alatyyppi. Ne voivat olla verestävä, teary, kutina, kuiva, polttava, tai pistely, ja olet ehkä näön tai heikentynyt näkö. On tavallista tuntea ikään kuin olet roskan silmään. Tämä on vakava silmäsairaus, sinun tarvitsee nähdä silmälääkärille.

Oireita kolme ensimmäistä alatyyppiä voi myös olla läsnä kaulassa, rinnassa, korvat ja päänahka. Teidän terveydenhuollon tarjoaja voi arvioida alatyypin ruusufinni olet. Hän määrää hoito perustuu alatyyppi ja lisätietojen perusteella tutkimuksen aikana.