Nipala

Mitä odottaa laserhoitoa ruusufinni

On monia lääkkeitä saatavilla tänään hoitoon ruusufinni. Mutta lääkitys ei toimi kaikki oireet, varsinkin punoitus ja ihon punoitus, sekä ihon paksuuntuminen ympäri nenä. Jos olet ollut kamppailevat näitä oireita, laserhoito voi olla vaihtoehto. Se jos dramaattisia tuloksia joillekin ihmisille, jotka ovat nämä kaksi vaikeasti hoitoon ruusufinni oireita.

Miten laserit rauhoittaa punoitusta

Vaikka erilaisia ​​lasereita voidaan käyttää hoitamaan punainen ruusufinni iho, joka on yksi yleisimmistä ja tehokas on pulssi väriaine laser (PDL). Tämä laser imeytyy punasoluja ja tuhoaa limakalvon tulehtunut ja näkyviä verisuonia.

"Kohdentamalla näkyviä verisuonia voidaan huomattavasti vähentää punoitusta ja huuhtelu", kertoo Sanusi Umar, MD, joka heads up FineTouch Ihotautien, käytännössä paikkakunnalla Redondo Beach ja Beverly Hillsissä, Kaliforniassa. "Laser hoito ei ole parannuskeinoa ruusufinni, mutta monet potilaat nähdä tuloksia kuukausia tai jopa vuosia hoidon jälkeen."

Mitä odottaa

Tyypillisesti laserhoito vaatii useita hoitoja nähdä tuloksia. Saatat joutua missä tahansa kahdesta kahdeksaan hoitoja, jotka on sijoitettu noin kuusi viikon välein.

"Riippuen oireiden vakavuudesta, ihotyyppi, ja muut tekijät, ihmiset reagoivat laserhoitoa eri tavalla. Jotkut tarvitsevat vain muutaman hoitoja. Toiset saattavat vaatia enemmän", sanoo tohtori Umar. "On tärkeää löytää ihotautilääkäri, joka on kokenut ja taitava laserleikkausta ja voi räätälöidä hoito juuri sinun taudin ja tarpeet."

Kuinka tehokas se on?

Useimmat potilaat kertovat, että laser hoito auttaa vähentämään näkyviä verisuonia, punastuminen ja punoitus. Itse asiassa Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että ihmiset, joilla on rosacea, joille laserhoito näki 40-60 prosentin parannus näitä oireita toisen käsittelyn jälkeen.

"Muistathan, että laser hoito ei paranna tautia. Siinä pysyvästi suunnattu oireita, jotka näkyvät aikaan hoidon", sanoo tohtori Umar. "Kuitenkin, se ei ole harvinaista, joidenkin uusien verisuonten näkyvän ruodussa, joka voi vaatia jatkohoitoon."

Antaa uuden muodon nenä

Lasereita käytetään hoitoon liikaa tai paksuuntunut iho tai ympäri nenä poikkeavat käyttää hoitoon punoitusta. Monet ihotautilääkärit käyttävät hiilidioksidia (CO2) laser, joka ääriviivat nenä poistamalla ylimääräistä kudosta. Laser toimii kohdistamalla vettä ylimääräistä kudosta.

Useimmat potilaat tarvitsevat vähintään kaksi tai kolme hoitokertaa, jotka suoritetaan neljä-kahdeksanviikko toisistaan. Ja tulokset voivat olla merkittäviä, pehmentää ihoa turvallisesti poistamalla ylimääräistä kudosta. Kuitenkin, jos sinulla on tämän ruusufinni oire, älä odota puhua ihotautilääkäri. Ne, jotka hakeutuvat hoitoon heti, kun huomaat oireet ovat parhaat tulokset. Kehittyneempiä ongelma, sitä vaikeampi se on hoitaa.

Haittavaikutuksia laserhoitoa

Sivuvaikutuksia molemmat laserhoitoa ovat tyypillisesti vähäisiä. Saatat huomata, että olet punainen, turvonnut ja kipeä päivän hoidon jälkeen. Joillakin ihmisillä voi olla tilapäistä mustelmia viikon tai kaksi. Joissakin tapauksissa rupeutuminen, värimuutoksia tai arpia voi esiintyä.

Oletko ehdokas?

On tärkeää puhua kokenut ihotautilääkäri nähdä, jos olet ehdokas laserhoitoa. Laser hoitoa ei pidä käyttää, jos sinulla on rusketus tai ovat tummaihoisia. Se on myös väärin niille, jotka helposti arpi, on veren hyytymistä häiriö tai on insuliinista riippuvainen diabetes. Raskaana olevien naisten tulisi välttää myös laserhoitoa.

Punnitus plussat ja miinukset

Laser käsittely voi olla kallista. Tyypillisesti sairausvakuutus ei kata hoitoja, joka voi maksaa noin 225€ ja 450€ istunto. Mutta se voi olla sen arvoista.

"Vaikka ei ole mitään takeita, kuinka se toimii sinulle, laserhoito tarjoaa tervetullut helpotus monille", sanoo tohtori Umar. "Vaikka hoito ei muuta taudin kulkuun, se voi auttaa ihmisiä näyttää paremmalta ja, mikä vielä tärkeämpää, tuntea paremmin itsestään."