Nipala

Ruusufinni ja aikuisen akne

Selvisit murrosikäinen, sen sudenkuopat ja huiput. Olet vapaa ja koettelemuksia aikaisin 20s. Mutta tiellä elämän, muut vaarat kangaspuut-ruusufinni ja aikuisen akne, joka voi rutto jopa kaikkein kulunut ihoa. Ja luulit nähnyt viime kauneusvirhe.

Ruusufinni

Ruusufinni on krooninen ihosairaus, joka vaikuttaa verisuonia ja talirauhasten kasvot. Talirauhasten tuottavat öljymäinen aine nimeltä tali. Ruusufinni aiheuttaa punoitusta, pieniä kuoppia tai näppylöitä, ja pienten verisuonten näkyvän posket ja nenä. Toisinaan silmäluomet voi vaikuttaa, tulossa punaiset ja turvonneet.

Vaikeammissa tapauksissa talirauhasia suuremmaksi aiheuttaen nenän tulla sipuli ja posket näkyvän turvonnut. Alaosassa nenä voi kehittyä paksu kuoppia; nämä kuoppia voi näkyä myös posket. Tämä on yleisempää miehillä kuin naisilla.

Ruusufinni voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kasvojen kudosta. Jos silmät ovat mukana, teennäinen yleensä rajattu silmäluomet. Vain harvoin on pinta silmien vaikuttaa. Oireita silmään ruusufinni (sidekalvotulehdus) palavat ja karkeita rakeita.

Ruusufinni vaikuttaa noin 13 miljoonaa aikuista, etenkin reilun nahaton ihmisiä vuotiaille 30 ja 50. Se on yleisintä ihmiset Celtic alkuperää. Naisten taipumus kehittyä ruusufinni useammin kuin miehet, mutta tauti on usein vakavampi miehillä. Se voidaan sekoittaa aikuisen akne, mutta ruusufinni ei ole mustapäitä (comedones), ja aikuisen akne ei aiheuta huuhtelua.

Varhaisia ​​merkkejä ruusufinni kuuluu taipumus huuhdella helposti. Punoitus tulee pysyvämpiä, ja lopulta pieniä verisuonia tai näppylöitä näkyviin. Jos havaitset oireita, ota yhteyttä lääkäriin. Kun diagnosoitu, ruusufinni voidaan hoitaa.

Tarkka syy ruusufinni ei tunneta, mutta on olemassa tiettyjä asioita, jotka aiheuttavat kasvojen huuhtelemaan ja jotka voivat tehdä ruusufinni pahempi. Näitä ovat muun muassa:

 • Auringonvalo ja lämpötilanvaihtelut

 • Stressi, viha, tai jännitystä

 • Kuumia juomia ja kuumia ruokia, mausteinen elintarvikkeet ja alkoholi

 • Ärsyttää kosmetiikka ja muut kasvojen tuotteita

 • Rasittava liikunta

 • Tietyt lääkkeet

Välttäminen nämä riskitekijät voivat auttaa vähentämään oireita. Lääkärisi voi myös suositella tiettyjä saippuat, kosteusvoiteita ja aurinkovoidetta tuotteita parantaa taudin.

Ajankohtaisia ​​antibiootit, kuten metronidatsolin ovat usein tarpeen auttaa selkeä oireita ruusufinni. Suun kautta antibiootit, kuten tetrasykliini, doksisykliini, metronidatsoli tai monocycline voidaan joissakin tapauksissa tarvita. Joissakin sairaudet, lääkitys nimeltä Accutane tai ajankohtainen retinoidia kerma voidaan määrätä. Laser leikkaus voidaan käyttää vähentämään verisuonten ja turvotusta. Menestynein hoito todennäköisesti yhdistelmä lääkitys ja itsehoidon. Muista, ruusufinni voi pahentua ilman hoitoa ja todennäköisesti tulevat takaisin, jos lopetat hoidon.

Aikuisen akne

Noin joka viides aikuinen vuotiaille 25 ja 44 on lievä tai kohtalainen akne. Viat voivat muodostaa teidän kasvot, kaula, rinta, selkä, hartiat ja olkavarret. Vaikeissa tapauksissa akne voi aiheuttaa arpia.

Akne on sairaus, ihon, joka liittyy talirauhasten ja karvatupet, johon ne on liitetty. Öljyn rauhasten ja karvatupet (yhdessä kutsutaan pilosebaceous yksikköä), on eniten kasvoissa, yläselän ja rintakehän, mukaan National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ​​ihosairauksia (NIAMS). Tali tuottaman rauhaset yleensä tyhjentää iholle pinnan kautta munarakkuloiden huokosten. Joskus tulppa hiukset ja tali voi muodostua follikkelia. Bakteerit yleensä löytyy iho voi kasvaa tukkoon karvatupen ja aiheuttaa tulehduksen. Kun muuri kytketty follikkelia hajoaa, tali, irtoa ihosolut ja bakteerit läikkyä lähellä ihon, josta finnejä tai muutoksia, NIAMS sanoo.

Vauriot voivat tulla useita lajikkeita, mukaan NIAMS:

 • Comedo. Laajentunut ja kytketty karvatupen. Comedo voi jäädä kiinni, ihon alla, tuottaa valkoinen kolahtaa kutsutaan Whitehead. Tai comedo voi saavuttaa ihon pinnan ja avata tehdä mustapäätaudin. Musta väri ei johdu liasta vaan seurausta siitä rasva materiaali hapetetaan tumma väri.

 • Näppylöitä. Nämä ovat tulehdusleesioissa jotka näyttävät pieni, hellä vaaleanpunainen kuhmut iholla.

 • Märkärakkuloiksi. Nämä ovat toinen nimi näppylöitä. Pustules ovat näppylät Yläpuolella missä täytetty vaurioita.

 • Kyhmyt. Nämä ovat suuria, kivuliaita kiinteä vaurioita syvälle ihoon.

 • Kystat. Nämä ovat syviä, kivuliaita, missä täytetty vaurioita.

Kukaan ei tiedä tarkalleen, mikä aiheuttaa aknea. Mahdollisia syitä ovat hormonaaliset muutokset, stressi, perinnöllisyys, bakteerien kertyminen iholla, ja jotkut lääkkeet. Ruokavalio ei aiheuta aknea, eikä likaa. Itse asiassa, jos peset kasvot liian voimakkaasti tai liian usein, et voi pahentaa aknea.

On asioita voit tehdä auttaa hallitsemaan akne. Pese iho miedolla puhdistusaineella tai saippuaa aamulla ja illalla, ja sen jälkeen rasittava liikunta. Huuhtele huolellisesti. Älä käytä astringents, kuorinta, tai maskeja, jotka voivat ärsyttää ihoa ja tehdä akne pahempi. Jos käytät kosmetiikkaa, etsiä tuotteita, jotka on suunniteltu niin ei aiheuta akne. Käytä öljytön kosteusvoide, aurinkovoidetta, ja säätiö. Säännöllisesti shampoo hiukset. Jos sinulla on rasvainen tukka, saatat haluta shampoo sitä joka päivä.

Jos olet mies akne, yritä sekä sähkö-ja parranajokone nähdä, mikä on parempi sinulle. Jos käytät parranajokone, pitää terän terävänä ja pehmentää parran saippualla ja vedellä ennen partavaahtoa. Yritä ajella kevyesti ja vain tarvittaessa, NIAMS sanoo.

Lievä akne, itse hoito on usein riittävä. Bentsoyyliperoksidi voiteet ja geelit voivat myös olla hyödyllisiä. Bentsoyyliperoksidi on saatavilla over the counter pieninä pitoisuuksina kuin reseptiä muodossa.

Saat vakava tapaus akne, sinun pitäisi nähdä lääkärillesi. Ajankohtainen voiteet, tuotteita, jotka auttavat unblock kytketty huokosiin ja vähentää bakteerien tai suullinen antibiootit ovat saatavilla reseptillä ja niitä voidaan käyttää. Tehokkaita hoitoja vaikea akne on ollut saatavilla jo useita vuosia. Näitä lääkkeitä ovat tretinoiini (Retin-) ajankohtaisista tuotteista ja isotretinoiinia (Accutane), suun muotoa vitamiinin johdannainen. Accutane voi aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia, ja sen käyttö on seurannut tiiviisti lääkäri.

Monet lääkkeet käytetään hoitoon akne ihosi herkempiä auringon. Vaikka auringonpolttama voi tehdä viat vähemmän havaittavissa ja kuivaa ihoa, liikaa auringossa kantaa lisääntynyt riski sairastua ihosyöpään.

Kaikki kosmetiikka käytetty aknen hoitoon pitäisi olla öljytön. Etsiä tuotteita, jotka on merkitty noncomedogenic, eli ne eivät edistä muodostumista suljetun ihon huokosiin. Jos hiustenhoitotuotteita ovat rasvaiset, ne on pidettävä poissa kasvoilta.

Lopuksi, älä purista tai poimia niitä näppylöitä! Tämä voi tulehtua tai arpia.

Asianmukaista itsehoitoa ja neuvoja lääkäriltä, ​​voit valloittaa angst noin aikuisen iho-ongelmia.