Nipala

Voiko ruusufinni mennä peruuttamista?

Jos olet diagnosoitu ruusufinni, todennäköisesti olet elänyt sen oireita kenties jonkin aikaa. Saatat olla huolissaan siitä, miten tauti etenee tai jos löydät helpotusta. Vaikka ei ole vielä parannuskeinoa ruusufinni, on paljon voit tehdä taudin torjumiseksi. Monet ihmiset kokevat, että sairaanhoidon ja elintapojen muutoksia, he voivat vähentää tai poistaa oireet.

Hakeutuvat hoitoon aikaisin

Jos mahdollista, hakeudu hoitoon niin pian kuin olet diagnosoitu. Tämä on tärkeää, vaikka ruusufinnisi oireet eivät häiritse sinua paljon. Avun saaminen varhaisessa vaiheessa johtaa parempaan valvontaan tauti. Itse asiassa varhainen hoito voi todella auttaa lopettamaan ruusufinni etenemistä.

Tunnista laukaisee

On yleistä, että ihmiset, joilla on rosacea olla remissiojaksoista (ottaa vähän jos mitään oireita) keskeytynyt sairauden leimahduksia. Kyselyssä National Ruusufinni Society havaittiin, että noin puolet ihmisistä ruusufinni on puhjennut tai oireiden lisääntymistä vähintään kerran kuukaudessa.

Hyvä uutinen on, että voit merkittävästi vähentää intensiteetti ja taajuus leimahduksia oppiminen, mikä aiheuttaa heille. Jotkut laukaisee kaltainen altistumista auringolle, alkoholi ja stressi-ovat yleisempiä kuin toiset. Mutta jokaisen ihmisen aiheuttajia ovat erilaiset.

Tunnistaa henkilökohtaisia ​​laukaisee, pitää päiväkirjaa day-to-day toimintaa ja oireita. Voit ladata laukaista päiväkirja päässä National ruusufinni yhteiskunnassa. Uusi älypuhelin app nimeltään Ruusufinni App on saatavilla myös auttaa sinua hakeutua syy leimahduksia.

Etsi (ja seuraa) oikean hoidon

Riippuen ruusufinni, on monia hoitomahdollisuuksia hallita sitä. Ja jos noudatat hoitosuunnitelmaasi juuri sen verran kuin lääkäri neuvoo, voit lisätä mahdollisuus pysyä remissiossa.

Esimerkiksi ihmiset on silmissä esiintyvä ruusufinni, jonka silmät ovat tautia esiintyy, voi hyötyä siitä, että suun kautta annettava antibiootti tai steroidi silmätipat. Hoidon jälkeen potilaat jäävät usein oireeton kuukausia tai jopa vuosia, jos he pesevät silmäluomet huolellisesti.

Ne, jotka ovat ruusufinni, joka aiheuttaa kuoppia ja pimples voidaan määrätä yhdistelmä suullinen ja ajankohtainen lääke. Yhdessä nämä hoitoja on osoitettu vähentävän oireita nopeasti. Kun tauti on remissiossa, monet ihmiset voivat pysyä oireettomana jatkamalla soveltaa ajankohtainen lääkitys uskollisesti. Itse asiassa yksi kuuden kuukauden tutkimuksessa todettiin, että 77 prosenttia ruusufinni potilailla, jotka jatkoivat pitkäaikainen paikallinen hoito jäi remissiossa. Noin 42 prosenttia niistä, jotka eivät noudata hoitosuunnitelma oli uusiutumisen oireita.

Lisäksi laser-valo hoito on melko uusi hoito, joka voidaan yhdistää muita hoitoja. Se poistaa näkyviä verisuonia, mikä vähentää punoitusta ja huuhtelu-joitakin vaikeimpia oireita hoitaa. Laserkäsittely verisuonia on pysyvä, vaikka jotkut ihmiset lopulta kehittää uusia verisuonia niiden tilalle. Tulokset voivat kuitenkin kestää jonkin aikaa. Jotkut ihmiset kertovat vähentää punoitusta ja ihon punoitus jopa kahdeksan vuoden kuluttua laserhoitoa.

Älä anna periksi

On monia edistysaskeleita hoitoon ruusufinni, ja uusi tutkimus on edelleen parantaa näkymiä niille, joilla tauti. Hallinnan avaintekijä ruusufinnisi on tehdä tiivistä lääkärisi kanssa, tunnistaa ja välttää laukaisee, ja seurata hoitosuunnitelman.