Nipala

Ymmärtäminen migreeni

6 usein kysyttyjä kysymyksiä tästä surullisen tyyppi päänsärky.

Vaikka migreeni ovat tunnettuja aiheuttaa kipua, he ovat luoneet paljon sekaannusta, too. Toivomme vastauksia kuuteen kysymykseen alla tulee selvittää muutamia väärinkäsityksiä ja tuottaa hyödyllistä tietoa matkan varrella. Jos sinulla on kysyttävää migreeni, kirjoita meille, ja me vastaamme mahdollisimman monta Web-sivuiltamme osoitteessa www.health.harvard.edu / healthextra.

1. Mikä on migreeni?

Jotkut ihmiset käyttävät termiä migreeni kuvaamaan mitä tahansa kovaa päänsärkyä, mutta eivät kaikki kova päänsärky ovat migreeni eivätkä kaikki migreenin vakava, vaikka monet eivät elää jopa heidän maineensa sietämätöntä kipua.

"Classic" migreeni edeltää aura, joka koostuu tyypillisesti outoja näköhäiriöt - zigzagging linjat, vilkkuvia valoja, ja joskus tilapäinen näön menetys. puutuminen ja pistely toispuolinen huulten, kielen, kasvojen ja käsi samalla puolella voi myös esiintyä. Mutta vain noin kolmannes migreeni kärsiville kokea aura, ja vielä harvempi jokaisen iskun.

Migreeni, tai ilman aura, taipumus tuottaa kipua, joka yleensä alkaa (ja joskus pysyy) toisella puolella päätä. Sana migreeni tulee kreikan hemi-, puoli, ja kranion varten kallo. Migreeni on usein sykkivä laatu sitä. Monet ihmiset myös kokea pahoinvointia, äärimmäinen herkkyys valolle tai ääntä, tai molemmat. Mutta kuten aura, yksi on oltava tarkkana siitä, yleistävä: joissakin tutkimuksissa on havaittu, että noin 40% migreeniä ovat päänsärky kipu molemmin puolin päätä, ei vain yksi, ja lasten migreeni on yleensä kipua molemmin puolin.

On myös mahdollista sekoittaa muunlaisia ​​päänsärkyä migreeni. Migreeni voi aiheuttaa nenän tukkoisuus ja nuha, joten he ovat joskus luullaan sinus päänsärkyä. Ja säännöllinen päänsärky, että useimmat meistä ovat kokeneet voi olla joitakin piirteitä migreenityyppinen yhden, kuten yksipuolinen kipua ja pahoinvointia.

Tässä vaiheessa ei ole verikokeita migreenin. Migreeni eivät aiheuta aivojen poikkeavuuksia, että CT tai MRI voi havaita, vaikka nämä testit ovat joskus määräsi diagnosoida muita ongelmia, jotka aiheuttavat vakavia päänsärkyä kuten aivoverenvuoto.

Epidemiologia migreeni voi olla hyötyä nostamalla tai lievittämään, epäilykset. Se on hyvin dokumentoitu, että naiset ovat kolme kertaa todennäköisemmin migreeni kuin miehet, että taipumus olla migreeni kulkee perheissä, ja että niitä esiintyy harvemmin kuin ihmiset ikään. Mutta tietysti nämä ovat opasteet, ei diagnostiset kriteerit.

Lyhyesti sanottuna, saapuvat määritelmä ja diagnoosi migreeni on monimutkainen. Silti yksinkertainen päänsärky päiväkirja - pitää kirjaa päänsärkyä ja tekijöitä, jotka saattavat ovat herättäneet niitä - voi olla erittäin hyödyllistä tehdä diagnoosin.

Kolme teorioita migreeni

Kolme teorioita migreeni

2. Mikä aiheuttaa migreenin?

Vuosia, lääkärit uskoivat, että migreeni päänsärkyä alkunsa verisuonia, erityisesti niistä, jotka toimittavat meninges, ohuita kalvoja kiedottu aivot kallon sisällä (katso kuva). Ajateltiin, että kun nuo verisuonet levennetty - laajentuneet on lääketieteellinen termi - ne iskeytyy kipua reseptoreihin pitsimäinen verkosto trigeminal hermoja että palvelu meninges ja muualla pään. Tämän verisuonten teoria, aura johtui pienestä veren tarjonta kaventuminen näiden verisuonten ennen elpyi ja laajennettava, aiheuttaa kipua. Verisuonten selitys oli huomattavasti intuitiivinen valitus, koska sykkivä laadun migreeni päänsärkyä. Jotkut lääkärit kehitteli teoriaa, määrittämällä erilaisia ​​kipuja eri verisuonia.

Mutta nyt on lähes täysin yksimielisiä siitä, että migreenin peräisin aivoissa, ei verisuonia, jotka ympäröivät sitä. Yksi vallitseva teoria on, että migreeni on aiheuttanut nopea aallot aivosolujen toimintaa rajan cortex, ohut uloin kerros aivokudoksen, jonka jälkeen, jolloin ei ole toimintaa. Kankea (ja mahdollisesti sekaannusta) nimi tähän ilmiöön on aivokuoren leviää masennus. Brasilian tutkija, Aristides Leão, ensin huomannut sen rotan aivoja vuonna 1944, mutta monet tutkimukset ovat sittemmin vahvistaneet se tapahtuu ihmisen aivoissa samoin.

Aivokuoren leviää masennus järkeä syy aura, mutta tutkijat ovat myös sidoksissa sen päänsärky. Kannattajat vetoavat kokeellista näyttöä siitä, se lähtee tulehdus-ja muita prosesseja, jotka stimuloivat kipua reseptoreihin kolmoishermon hermoja. Tämä "neurogeeninen" tulehdusta ja vapauttamaan muut tekijät tekevät reseptorit - ja aivojen osissa, jotka saavat signaaleja - yhä herkkä, joten migreeni on todennäköisempää.

Jotkut johtavat tutkijat ovat esittäneet epäilyksiä siitä migreenin aloittaa aivokuoren leviää masennus. Kokeellinen estävien lääkkeiden aivokuoren leviää masennus on kehitetty, mutta tutkimustulokset raportoitiin vuonna 2009 yksi lupaavimmista, huume nimeltä tonabersat, osoitti ennaltaehkäisevää vaikutusta aura, mutta ei migreeni päänsärky.

Joten, sanovat jotkut tutkijat, migreenit ovat parhaiten selitettävissä kuin alkaa pienempi aivoissa, aivorungossa. Tämä "primitiivisiä" alueella aivoissa ohjaa perustoiminnot, kuten hengitys ja vastauksia kipua, ja moduloi monet muut, mukaan lukien tulevan aistitiedon. Teoria on, että jos tietyillä alueilla aivorungon eivät toimi kunnolla tai ovat helposti innoissaan, he pystyvät alkaa cascades neurologisia tapahtumia, kuten aivokuoren leviää masennus, jonka osuus migreenin n useita oireita.

3. Mikä laukaisee migreenin?

On liian monia laukaisee luetella niitä kaikkia tässä. Monet migreeni kärsiville ovat herkkiä vahvoja ilmaisinotot kuten kirkkaat valot, kovat äänet, ja voimakas haju. Unen puute on laukaista, mutta niin nukkuu liikaa, ja herätä hyvän unen takia päänsärky on tunnusomainen piirre migreeni. Monet naiset ovat kuukautiskierron migreeni liittyy lasku estrogeenitaso päivää vain ennen ja jälkeen kuukautisvuoto alkaa. Alkoholi ja tietyt elintarvikkeet voivat aloittaa migreeni.

Yksi yleisimmistä laukaisee, stressi, on yksi vaikeimmista hallita. Mielenkiintoista, migreeni pyritään aloittamaan ole hetkien aikana suurta stressiä, mutta myöhemmin, kun ihmiset lopettaa.

4. Älä migreeni aiheuttaa aivohalvauksia?

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että aurallinen on riskitekijä aivohalvauksen, ja että migreeni ilman aura luultavasti ei ole, tai on minimaalisesti niin. Tutkijat ovat myös havainneet, että ihmiset, jotka ovat migreenit aura on lisääntynyt riski, joka kerää pieniä aivoinfarkteja - alueilla kuolleen aivokudoksen johtuva riittämätön verenkierto. Silti siellä on haluttomuus väittää, että migreenin lopullisesti aiheuttaa aivohalvauksia. Yhdistys voisi olla siellä, koska aurallinen ja aivohalvaus voivat jakaa yhteisen syy. Ihmiset, jotka ovat migreenit aurallinen kehotetaan välttämään lisäämällä muita aivohalvauksen riskejä sen päälle, kuten tupakointi tai ehkäisypillerit.

5. Miten migreeni voidaan estää?

Migreeni ei pidä sydänsairaus, sairauden monia riskitekijöitä, että voimme muuttaa alentamaan mahdollisuudet saada taudin ensimmäinen paikka. Ehkä lukuun laihdutus jos olet raskas, ei ole paljon tiedetään siitä, miten ehkäistä migreeniä, jos et ole koskaan ollut yksi.

Mutta jos olet altis migreenin, siellä monta askelta ottamaan ehkäisemään tai lieventämään hyökkäyksiä. Usein ensimmäinen on tunnistaa laukaisee, jotta voit välttää niitä. Tämä voi kestää jonkin aikaa ja todellista salapoliisityötä.

Pysyminen säännöllisesti, stressiä vähentävä aikataulun, joka sisältää täyden yöunen, ravitsevia aterioita, ja liikunta voi tehdä ero. Itse asiassa kaikki, mikä vähentää stressiä - jooga, meditaatio, liikunta - voi auttaa.

Ihmiset, jotka ovat herkkiä valolle pyrkivät reagoimaan enemmän punaista ääripäässä, niin yllään sininen tai vihreä-sävytetty lasit auttaa torjua hyökkäyksen.

Jos nonpharmacological muutokset eivät auta, lääkitys voi. Huumeita yleisimmin määrätty ennalta ehkäisevästi ovat beetasalpaajat, trisykliset masennuslääkkeet ja epilepsialääkkeet. Kaikilla on sivuvaikutuksia, joten ne olisi otettava pieninä annoksina ja vain jos migreeni ovat yleisiä.

Vaihtoehtoisia lääkkeitä käytetään pääsemiseksi ovat feverfew, koentsyymi Q10, magnesium ja riboflaviini - ja tämä on vasta jäävuoren huippu. Päätellen tutkimukset, yksikään niistä on varma veto, mutta se ei tarkoita, ne eivät toimi joillekin yksilöille.

6. Miten niitä voidaan pysäyttää?

Sitä käytetään olla, että migreeni sairastuneille ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa turvaan tumma, rauhallinen paikka ja odottaa sitä. Lääkkeitä saatavilla keskeyttää hyökkäyksen olleet kovin tehokkaita ja huonoja sivuvaikutuksia. Nyt monet ihmiset leikata hyökkäys lyhyt yksi triptan huumeiden luokka, joka sisältää eletriptaani (RELERT), sumatriptaani (Imitrex), ja tsolmitriptaani (Zomig). Triptan lääkkeet näyttävät toimivan estämällä kivun signalointia aivorungon, mutta ne myös supistavat verisuonia. Tästä syystä ihmiset, joilla on ollut sydän-ja verisuonitautien ( sydänkohtaus, aivohalvaus, kontrolloimaton verenpainetauti ) ovat yleensä suositeltavaa olla ottamatta niitä.

Kipulääkkeiden kuten ibuprofeeni (Advil, Motrin) ja naprokseeni (Aleve) voi pysäyttää lievä hyökkäys, mutta rebound päänsärkyä voi kehittyä, jos he ottaa liian usein. Rebound päänsärky tapahtuu, kun elimistö tottuu, joiden lääkitys sen järjestelmään, kun se ei ole siellä, päänsärkyä tapahtua. Migreeni voi nopeasti lumipallo vakavampiin kipua, joten on tärkeää kohdella päänsärkyä aikaisin, riippumatta lääkitys.