Nipala

Mikä on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö?

Mikä se on?

Vuonna yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, henkilö on usein tai lähes vakiona, kalvava tunne hätää tai ahdistuneisuus. Nämä tunteet ovat joko epätavallisen voimakasta tai ulos suhteessa todelliseen ongelmat ja vaarat ihmisen arkeen.

Häiriö määritellään pysyviä huoli joka päivä tai lähes joka päivä kuusi kuukautta tai enemmän. Joissakin tapauksissa henkilö, joilla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö tuntuu hän on aina ollut huolehtija, vaikka sillä lapsuudessa tai nuoruudessa. Muissa tapauksissa, ahdistus voi laukaista kriisin tai ajan stressiä, kuten työpaikan menetys, perheen sairaus tai sukulaisen kuolema. Vaikka kriisi lopulta menee pois ja stressi kulkee, selittämätön tunne ahdistus voi kestää kuukausia tai vuosia.

Lisäksi kärsivät jatkuvasti (tai non-stop) huolia ja pelkoja, ihmiset, joilla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö voi olla huono itsetunto tai turvattomuuden tunnetta, koska he näkevät ihmisten aikomuksia tai tapahtumia kielteisesti, tai he kokevat niitä uhkaava tai kriittinen. Fyysiset oireet voivat johtaa heidät hakeutumaan ensihoidon lääkäri, kardiologi, keuhkojen erikoislääkärin tai gastroenterologist. Stressi voi tehostaa ahdistusta.

Asiantuntijat uskovat, että jotkut ihmiset joilla on tämä häiriö on geneettinen (perinnöllinen) taipumus kehittää sitä. Häiriö todennäköisesti johtuu siitä, miten eri aivojen rakenteiden kommunikoida toistensa kanssa, koska ne toteuttavat pelko vaste. Kemialliset lähetit, gamma aminovoihappo (GABA) ja serotoniinin, lähettämään signaaleja pitkin piirit yhdistävät aivojen alueilla. Lääkkeitä käytetään ahdistuksen hoitoon vaikuttaa näihin kemikaaleja.

Noin 3%: sta 8% ihmisistä Euroopassa ovat yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Naisilla on ongelma kaksi kertaa useammin kuin miehet. Keskivertoaikuispotilaalle ensimmäinen pyrkii lääkäriin vuotiaita 20 ja 30. Kuitenkin sairaus voi puhjeta missä iässä tahansa. Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö on myös todettu nuorilla lapsille, nuorille ja vanhuksille. Sairaus on yleisin ahdistuneisuushäiriö vaikuttaa ihmisten ikä 65 ja vanhemmat.

Kaikkien psykiatristen sairauksien, yleistynyt ahdistuneisuushäiriö on vähiten todennäköistä yksin. Välillä 50% ja 90% ihmisistä, joilla häiriö on myös vähintään yksi muu ongelma, yleensä paniikkihäiriö, fobia, masennus, dystymian (lievempiä masennuksen muoto), alkoholismi tai jokin muu päihde.

Oireet

On diagnosoitu yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, henkilön on oltava vähintään kolme seuraavista oireista:

 • Levotonta tai jännittynyt

 • Väsymys hyvin helposti

 • Ottaa keskittymisvaikeudet tai muistaa (mielen pimenee)

 • Ärtyneisyyttä, äkäinen tai grouchy

 • Ottaa jännittyneet lihakset

 • Ottaa nukahtamisvaikeuksia tai pysyä unessa, tai ei tunne levännyt jälkeen nukkumaan

Henkilöt, joilla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö voi myös olla laaja valikoima ahdistusta liittyviä fyysisiä oireita, jotka voivat tuntua oireita sydänsairaus, hengityselinten sairaus, ruoansulatuskanavan sairaudet ja muita lääketieteellisiä sairauksia.

Diagnoosi

Voit kuulla ensihoidon lääkäri ensin, jos epäilet fyysiset oireet ovat osa sairastumiset. Lääkäri voi tehdä kokeita tarkistaa lääketieteellisiä ongelmia. Jos tulokset ovat normaalit, lääkäri voi kysyä teidän suvussa, teidän historiasta mitään henkistä kärsimystä, nykyinen huolia, viime jännityksiä, ja päivittäinen käyttö reseptiä ja nonprescription huumeita. Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa ahdistusta oireita. Sitten lääkäri voi ohjata sinut psykiatrin hoitoon.

Psykiatri diagnosoi yleistynyt ahdistuneisuushäiriö perustuu täyden psykiatrisen arvioinnin, johon sisältyy:

 • Pyydämme teitä kuvaamaan huolet, huolia ja ahdistusta liittyviä oireita

 • Määrittää, kuinka kauan sinulla on ollut näitä oireita

 • Arvioida, miten huoli ja ahdistus ovat vaikuttaneet kykyä toimia normaalisti kotona, työssä ja sosiaalisesti

 • Tarkistetaan oireita muita psykiatrinen sairaus, joka voi olla läsnä samaan aikaan kuin yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Masennuksen oireita ovat hyvin yleisiä jonkun kanssa tämä häiriö.

Psykiatri voi myös tilata diagnostisia testejä tarvittaessa tarkistaa sairastumiset. Näitä ei tarvita, jos ne on jo voinut tehdä lääkäri joka viittasi sinua psykiatri.

Odotettu kesto

Oireita yleistynyt ahdistuneisuushäiriö voi kestää monta kuukautta, mutta tauti voi kestää kauemmin (useita vuosia) varsinkin ilman hoitoa, jonka oireita esiintyy monien vuosien ajan.

Ehkäisy

Koska stressi on normaali osa elämää, ei yleensä mitään keinoa estää yleistynyt ahdistuneisuushäiriö joku, joka on haavoittuvainen. Kuitenkin, kun diagnosoitu, erilaisia ​​hoitoja voidaan tehokkaasti vähentää oireita.

Hoito

Jos olet yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, tehokkain hoito on yleensä yhdistelmä lääkkeitä ja psykoterapia. Tutkimus osoittaa, että käyttämällä molempia on enemmän pysyvä myönteinen vaikutus kuin kumpikaan yksinään. Lääkäri voi myös tarjota hoitoa muita sairauksia, jotka voivat tehdä asiat huonommin, kuten lääketieteellinen ongelma tai masennusta.

Saatat joutua kokeilemaan useampaa kuin yhtä lähestymistapaa ennen kuin löydät oikean. Monia erilaisia ​​lääkkeitä voi lievittää ahdistusta. Tässä ovat yleisimmät luokat määrätty:

 • Masennuslääkkeet - Nimestään huolimatta monet näistä lääkkeistä ovat erittäin tehokkaita ahdistusta. Ne ovat ensilinjan hoito ahdistuneisuushäiriö, varsinkin kun se on pitkäkestoinen tai kun henkilö on myös masentunut. He voivat työskennellä, koska ne vaikuttavat aktiivisuus serotoniinin, yksi kemiallisia sanansaattajia mukana aivojen ahdistusta vastausta. Suosittu selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI), kuten fluoksetiini (Prozac), sertraliini (Zoloft) ja paroksetiini (Paxil) käytetään yleisesti. Lisäksi vanhemmat trisykliset masennuslääkkeet, kuten nortriptyliini (Aventyl, Pamelor) ja imipramiini (Tofranil), ovat tehokkaita, kuten ovat uudempia lääkkeitä venlafaksiini (Effexor) ja duloksetiinia (Cymbalta). Koska masennuslääkkeiden usein kestää useita viikkoja töihin, lääkäri voi myös määrätä nopeavaikutteinen bentsodiatsepiini helpotusta.

 • Bentsodiatsepiinit - Tämä ryhmä huumeita vaikuttaa toisen kemiallisen välittäjäaineen työssä aivojen pelkoa vastaus-järjestelmä - gamma (GABA). Esimerkkejä bentsodiatsepiinit ovat klonatsepaami (Klonopin), loratsepaami (Ativan), diatsepaami (Valium) ja alpratsolaami (Xanax). Ne ovat erittäin turvallisia ja usein saada nopeasti helpotusta oireita ahdistuneisuus. Koska ne toimivat heti, ne voidaan määrätä ensimmäisten viikkojen aikana hoidon odotellessa masennuslääkkeenä tarttua. Toinen syy näitä lääkkeitä määrätty suhteellisen lyhyessä ajassa on, että keho joskus tottuu vaikutus. Eli bentsodiatsepiinit voivat tarjota vähemmän helpotusta ajan myötä. Jos sinun täytyy lopettaa näiden lääkkeiden ottamisesta, niin vähitellen alle lääkärin suuntaan, koska vieroitusoireiden voi esiintyä.

 • Buspironi (Buspar) - Buspirone on tuskaisuutta huume, joka voi olla tehokas yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Kuitenkin sitä käytetään paljon harvemmin kuin lääkkeitä edellä luetellut. Kuten masennuslääkkeet, se yleensä kestää kahdesta kolme viikkoa aloittaa työskentelyn.

Psykoterapia
Määrä psykoterapian menetelmät voivat olla hyödyllisiä. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Kognitiivinen käyttäytymisterapia auttaa sinua tunnistamaan ja muuttamaan kohtuuton ajattelu ja käyttäytyminen.

 • Psykodynaaminen tai tietoa suuntautunut psykoterapia auttaa ymmärtämään historiaa oireesi. Esimerkiksi voit tulla huomaamaan miten olet tehnyt viimeisen pelot nykypäivään. Tämä oivallus voi auttaa sinua kohtaamaan haasteet entistä luottavaisemmin nyt.

 • Ihmissuhteet psykoterapia voi auttaa sinua selvittämään ahdistusta konfliktien tärkeitä ihmissuhteita ja ratkaista niitä tehokkaammin.

 • Altistuminen ja siedätyshoito on käyttäytymiseen tekniikka, joka tarjoaa tukea, niin voit kohdata tietyn pelon ja voittaa se. Se on erityisen hyödyllinen, kun ahdistus aiheuttaa voit välttää tärkeitä tehtäviä tai velvollisuuksia.

 • Applied rentoutumista opettaa ihmisiä, joilla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö valvoa niiden oireita käyttämällä mielikuvitusta ja lihasten hallintaa. Rentoutumista tekniikoita, kuten pallea hengitys, meditaatio ja visualisointi, voi lievittää joitakin enemmän kiusallinen fyysisiä oireita.

 • Biofeedback käyttää erityisiä antureita kiinni ihoon opettaa ihmisiä, joilla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö tunnistaa ahdistusta liittyviä muutoksia niiden elintoimintojen, kuten pulssi, ihon lämpötilaa ja lihaskuntoa. Ajan ja käytännössä potilaat oppivat muuttaa näitä ahdistusta liittyviä muutoksia ja hallita vaikutus ahdistusta koko kehoon.

Terapeutti voi yhdistää mitä tahansa edellä lähestymistapoja tai voi keskustella muiden - esimerkiksi meditaatio, hypnoosi tai liikunta - kanssa niin, että lähestymistapa sopii erityisongelmia ja tarpeita.

Kun soittaa ammatillinen

Katso lääkärillesi, jos olet vaivaa vakava huoli tai ahdistusta, etenkin jos:

 • Sinun ahdistunut tunteita on kestänyt useita kuukausia.

 • Sinusta tuntuu, että et voi enää ohjata ahdistunut tunteita, ja tämä tekee sinusta tuntuu avuton tai peloissaan.

 • Teidän jatkuva ahdistus häiritsee henkilökohtaisia ​​suhteita tai kykyä toimia normaalisti kotona, koulussa tai työssä.

 • Sinulla on vaikeuksia keskittyä tai muistaa.

 • Sinulla on nukkumisvaikeuksia.

 • Sinulla on selittämättömiä fyysisiä oireita, jotka voivat olla ahdistusta liittyviä.

Ennuste

Yleisesti näkymät ovat hyvät. Asianmukaisella hoidolla, noin 50% potilaista parantaa 3 viikon kuluessa hoidon aloittamisesta, ja 77% parantaa sisällä 9 kuukautta.

Lisätietoja

Euroopan Psychiatric Association
1000 Wilson Blvd.
Suite 1825
Arlington, VA 22209-3901
Puhelin: 703-907-7300
Maksuton: 1-888-357-7924
E-Mail:
http://www.psych.org/

National Institute of mielenterveys
Office of Communications
6001 Executive Blvd.
Huone 8184, MSC 9663
Bethesda, MD 20892-9663
Maksuton: 1-866-615-6464
TTY: 301-443-8431
Faksi: 301-443-4279
E-Mail:

Ahdistuneisuushäiriöt Association of America
8730 Georgia Ave.
Suite 600
Silver Spring, MD 20910
Puhelin: 240-485-1001
Faksi: 240-485-1035
http://www.adaa.org/