Nipala

Hajottaa krilliöljyn sydänterveyden

Ei kaikki rasvat ovat huonoja terveydelle. Itse asiassa European Heart Association suosittelee kaksi annosta rasvaista kalaa joka viikko terve sydän. Tämä johtuu siitä, se on hyvä omega-3 rasvahappoja. Valinnat ovat lohi, järvitaimen, makrilli, sardiini, ja valkotonnikalan.

Voit saada omega-3 joko ruokaa tai ravintolisiä, kuten kalaöljy. Kaksi tärkeintä omega-3 rasvahappoja sydänterveyden, joita löytyy kalaöljy ovat eikosapentaeenihappo (EPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA).

Jotkut kasvisruokaa-kuten pellavansiemenet, saksanpähkinät ja rypsiöljy-sisältävät omega-3 rasvahappoja samoin. Kuitenkin kasvipohjaisia ​​ravinnon lähteitä tarjota alfalinoleenihappo (ALA), ei EPA tai DHA. Kehosi voi muuntaa ALA kasveista osaksi EPA ja DHA, mutta vain pieniä määriä.

Öljy krilli, pieniä katkarapuja kaltaisia ​​meren olentoja, on toinen hyvä lähde omega-3 rasvahappoja. Pienessä tutkimuksessa pois Skandinavian totesi, että krilliöljyn täydentää nostamme EPA ja DHA yhtä tehokkaasti kuin kalaöljyä täydentää. Ja krilliöljyn on osoitettu alentavan veren rasva koe-eläimillä. Kuitenkin todisteet tukevat krilliöljyn on rajallinen ja kerätään edelleen.

Krilliöljyn n mahdollisia etuja

Tutkijat uskovat krilliöljyn on joitakin etuja kalaöljy:

Valaat, hait, hylkeet, pingviinit ja muut merilintuja syövät krilli. Koska krilli ovat alareunassa elintarvikeketjun, ne eivät todennäköisesti sisällä elohopeaa tai muita raskasmetalleja. Elohopea voi olla negatiivinen vaikutus hermostoon syntymättömien vauvojen ja pienten lasten.

Krilliöljyn on suunnilleen sama määrä DHA rasvainen kala, mutta se on huomattavasti enemmän EPA.

Krilliöljyn on myös hyvä vitamiinien, D ja E, jotka ovat antioksidantteja. Antioksidantit suojaavat meidän soluja aiheuttamat vahingot vapaat radikaalit. Vapaat radikaalit ovat sivutuote hapettumista kun me murtaa ilma jota hengitämme ja elintarvikkeiden syömme. Ympäristölle altistumisen, kuten savu-ja säteily, myös tuottaa vapaita radikaaleja.

Krilliöljyn on hyvä lähde ainutlaatuinen ja voimakas antioksidantti nimeltään astaksantiinina. Useimmat antioksidantit voivat taistella ainoastaan ​​yksi vapaa radikaali kerrallaan. Astaksantiini uskotaan käsittelemään useita vapaita radikaaleja samaan aikaan, mikä tekee siitä niin voimakas. Ei kuitenkaan pitkän aikavälin tutkimuksissa on osoitettu, että ottaen antioksidantteja täydentää on arvoa.

Ostokset krilliöljyn

Voit ostaa krilliöljyn useimmista apteekeista, vitamiini kauppoja, jossain iso laatikko myymälöissä ja verkossa. Se on saatavana kapseleina, jotka vaihtelevat 150-1000 milligrammaa (mg) kutakin. Seuraa annosteluohjeita etiketissä. Kun valitessaan ravintolisä, etsi tiivisteet tarra USP (Europe Pharmacopeia), ConsumerLab.com tai NSF International varmistaa laatu ja puhtaus.

On varoituksia kanssa krilli öljyä. Ihmiset, jotka ovat verenohennuslääkkeitä tai jotka ovat allergisia äyriäisiä ei tule ottaa krilliöljyn. Krilliöljyn voi myös aiheuttaa ongelmia tiettyjen krooninen sairaus sairauksien. Sama pätee kalaöljyä. Kysy lääkäriltäsi erityisiä riskejä ottaa omega-3 täydentää, riippumatta siitä oletko ottaa veri-harvennus lääkkeitä.

Key takeaways

  • Krilliöljyn on hyvä lähde sama sydän-terveellistä omega-3 rasvahappoja löytyy rasvaisista kaloista.

  • Krilliöljyn on myös hyvä lähde antioksidantteja, kuten vitamiineja, D ja E.

  • Krilliöljyn kapselit ovat helposti saatavilla, mutta keskustele asiasta lääkärisi kanssa ennen näitä lisiä varmista täydennys haluat ostaa on turvallinen ja sinulla ei ole toivottuja yhteisvaikutuksia.