Nipala

Hoito diabeettisen neuropatiat

Ensimmäinen käsittely askel on tuoda veren glukoosipitoisuus normaalin rajoissa auttaa estämään uusia hermovaurioita. Verensokerin seuranta, aterioiden suunnittelua, liikunnan ja diabetes lääkkeitä tai insuliinia auttaa säätelemään verensokeria. Oireet voivat pahentua, kun veren glukoosipitoisuus on ensin saatu hallintaan, mutta ajan myötä, säilyttäen alentavat verensokeria auttaa vähentämään oireita. Hyvä verensokerin säätelyssä voivat myös estää tai viivästyttää edelleen ongelmia. Kuten tutkijat oppia lisää syitä neuropatia, uusien hoitojen saataville tulevat auttamaan hidas, ehkäistä tai jopa kääntää hermovaurioita.

Kuten on kuvattu seuraavissa kohdissa, lisähoitoa riippuu hermo ongelma ja oire. Jos sinulla on ongelmia teidän jalat, lääkäri voi ohjata sinut jalka erikoislääkärin.

Kivunlievitystä

Lääkärit yleensä hoidetaan kipu diabeettisen neuropatian kanssa lääkkeitä suun kautta, vaikka muita hoitoja voi auttaa joitakin ihmisiä. Ihmiset, joilla on vaikea hermosärky voivat hyötyä yhdistelmä lääkkeitä tai hoitoja. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja vaihtoehtoja hoitavan oman neuropatia.

Lääkkeitä käytetään lievittää diabeettinen hermosärky kuuluu

 • trisykliset masennuslääkkeet, kuten amitriptyliini, imipramiini ja desipramiini (Norpramin, Pertofrane)
 • muita masennuslääkkeitä, kuten duloksetiini (Cymbalta), venlafaksiini, bupropioni (Wellbutrin), paroksetiini (Paxil) ja sitalopraami (celexa)
 • kouristuslääkkeet, kuten pregabaliini (Lyrica), gabapentiini (Gabaronen, Neurontin), karbamatsepiini ja lamotrigiini (Lamictal)
 • opioidit ja opioidien kaltaisia ​​lääkkeitä, kuten kontrolloidun vapautumisen oksikodonin, opioidi, ja tramadoli (Ultram), opioidi, joka toimii myös masennuslääke

Duloksetiini ja pregabaliini on hyväksynyt US Food and Drug Administration nimenomaan hoitoon kivuliaan diabeettisen perifeerisen neuropatian.

Sinun ei tarvitse olla masentunut masennuslääke lievittää hermo kipua. Kaikki lääkkeet on sivuvaikutuksia, ja jotkut ei suositella käytettäväksi iäkkäiden tai joilla on sydänsairaus. Koska over-the-counter kipu lääkkeitä, kuten parasetamolia ja ibuprofeenia ei välttämättä toimi hyvin hoitoon hermoja kipua ja voi olla vakavia sivuvaikutuksia, jotkut asiantuntijat suosittelevat välttämään näitä lääkkeitä.

Hoitoja, joita levitetään iholle-tyypillisesti jalkojen sisältävät kapsaisiini kerma ja lidokaiini laastareita (Lidoderm, Lidopain). Tutkimukset osoittavat, että nitraatti suihkeita tai korjaukset jalat voivat lievittää kipua. Tutkimukset alfa-lipoiinihapon, antioksidantti, ja helokkiöljy ovat osoittaneet, että he voivat lievittää oireita ja saattaa parantaa hermojen toimintaa.

Laitetta kutsutaan sänky kehto voi pitää lakanat ja peitot koskettamasta herkkä jaloissa. Akupunktio, Biofeedback tai fysioterapia saattaa lievittää kipua joillekin ihmisille. Hoidot, joissa sähkö hermoärsytykseen, magneettiterapia, ja laser-tai valohoito voi olla apua, mutta niitä on vielä tutkittava. Tutkijat selvittävät myös useita uusia hoitoja kliinisissä tutkimuksissa.

Ruoansulatuskanavan ongelmia

Lievittää lieviä oireita gastroparesis-ruoansulatushäiriöt, röyhtäily, pahoinvointi tai oksentelu-lääkärit ehdottavat syö pieniä, säännöllisiä aterioita, välttäen rasvoja, ja syö vähemmän kuitua. Kun oireet ovat vakavia, lääkärit voivat määrätä erytromysiini nopeuden ruoansulatusta, metoklopramidi nopeuttaa ruoansulatusta ja lievittää pahoinvointia tai muita lääkkeitä auttaa säätelemään ruoansulatusta tai vähentää mahahapon eritystä.

Lievittää ripulia tai muita suolisto-ongelmia, lääkärit voivat määrätä antibioottia kuten tetrasykliini tai muita lääkkeitä tarvittaessa.

Huimaus ja heikkous

Istuen tai seisten hitaasti voi auttaa ehkäisemään pyörrytys, huimaus tai pyörtyminen liittyy verenpaineen ja verenkiertohäiriöitä. Nostaa pää sängyn tai yllään joustosukkien voi myös auttaa. Jotkut hyötyä lisääntyneestä suolaa ruokavaliossa ja hoito suolalla varaavien hormoneja. Toiset hyötyvät korkea verenpaine lääkitys. Fysikaalinen hoito voi auttaa, kun lihasheikkoutta tai koordinaatiokyvyn menetys on ongelma.

Virtsateiden ja seksuaalinen ongelmia

Selvittää virtsatietulehdus, lääkäri todennäköisesti määrätä antibiootti. Juomalla runsaasti nesteitä auttaa estämään toisen tartunnan. Ihmiset, jotka ovat inkontinenssin pitäisi yrittää virtsata säännöllisin väliajoin-3 tunnin välein, esim.-koska ne eivät ehkä pysty kertomaan, kun rakko on täynnä.

Hoitoon Erektiohäiriöt miehillä, lääkäri ensin tehdä testejä sulkea pois hormonaalinen syy. Useat menetelmät ovat käytettävissä hoitoon Erektiohäiriöt aiheuttama neuropatia. Lääkkeitä on auttaa miehiä ja pitämään voimassa erektion lisäämällä veren virtausta penikseen. Jotkut ovat lääkkeitä suun kautta, ja muut ovat ruiskutetaan peniksen tai työnnetään virtsaputkeen kärjessä penis. Mekaaniset tyhjiö laitteet voivat myös lisätä veren virtausta penikseen. Toinen vaihtoehto on kirurgisesti istuttaa puhallettava tai semirigid laitteen penis.

Emättimen voiteluaineet voivat olla hyödyllisiä naisille, kun neuropatia aiheuttaa emättimen kuivuutta. Hoitoon ongelmia kiihottumisen ja orgasmin, lääkäri voi viitata naisten gynekologi.

Jalka hoito

Ihmiset Neuropatiaan tarvitse erityistä huolta jaloillaan. Hermot jalat ovat pisin kehossa ja ovat niitä useimmiten vaikuttaa neuropatia. Menetyksen tunne jaloissa tarkoittaa, että haavat tai loukkaantumisia ei saa huomannut ja voi tulla haavaumia tai tartunnan. Verenkierto-ongelmat lisäävät myös riskiä jalka haavaumat.

Yli puolet kaikista Alaraajaproteesien amputaatiota Euroopassa esiintyy ihmisiä, joilla on diabetes - 86000 amputaatioita vuodessa. Lääkärit arvioivat, että lähes puolet amputaatioiden aiheuttama neuropatia ja huono verenkierto olisi voitu välttää huolellisella jalka hoitoa.

Seuraa näitä ohjeita huolehtia jalat:

 • Puhdista jalat päivittäin, lämpimällä-ei kuuma-vedellä ja miedolla saippualla. Vältä liottamalla jalat. Kuivaa ne pehmeällä pyyhkeellä ja kuivaa huolellisesti varpaiden välissä.
 • Tarkasta jalat ja varpaat joka päivä leikkauksia, rakkuloita, punoitusta, turvotusta, kovettumia tai muita ongelmia. Käytä peilin laskeminen peili lattialle toimii hyvin tai saada apua joku muu, jos et näe pohjat jalat. Muistuta terveydenhuollon tarjoaja mitään ongelmia.
 • Kosteuttaa jalat voidetta, mutta välttää saada voidetta varpaiden välissä.
 • Kylvyn tai suihkun, tiedosto varpaille ja kovettumia varovasti kuohuntaa.
 • Joka viikko tai tarvittaessa leikata varpaankynnet muotoon varpaat ja viilaa reunat hiekkaviila.
 • Aina kenkiä tai tossut suojaavat jalkojasi vammoista. Estää ihon ärsytystä yllään paksu, pehmeä, saumaton sukat.
 • Käytä kenkiä, jotka sopivat hyvin ja anna varpaiden liikkua. Katkos uudet kengät vähitellen ensin käyttänyt niitä vain tunnin kerrallaan.
 • Ennen kuin laitat kengät, näyttävät heidät huolellisesti ja tuntea sisukset kädellä varmista, että heillä ei ole kyyneleitä, teräviä reunoja tai esineitä niihin, jotka saattavat vahingoittaa jalat.
 • Jos tarvitset apua huolehtii jalat, tehdä ajanvarauksen nähdä jalka lääkäri, jota kutsutaan myös Jalkaterapeutti.