Nipala

Selviytyminen MS diagnoosi

Kun olet ensimmäinen diagnosoitu multippeliskleroosi (MS), se tulee yleensä shokki. Saatat tarvita muutaman päivän uutinen upota sisään Kun alkaa imeä sitä, saatat löytää itsesi käsitellä vaikeita tunteita ja paljon avoimia kysymyksiä.

Miten käsitellä näitä tunteita ja ajatuksia avulla voit muokata tai pitää sinut takaisin. Et voi muuttaa diagnoosia. Mutta voit hallita kuinka hyvin selvitä siitä.

Käsittelevät tunteita

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa tuntuu, kun ensin oppia, että sinulla on MS. Tunteesi ovat voimassa, olivatpa ne millaisia ​​tahansa. Nämä ovat joitakin yhteisiä emotionaalisia reaktioita:

  • Suru. Monet ihmiset surevat esidiagnosoinnin itsensä, niin paljon kuin he valittavat rakastettusi jotka on kulunut pois. Tämä on normaali reaktio menetykseen. Jos olet surevan, muista: kipu helpottuu ajan myötä, kun sopeutua tilanteeseen.

  • Viha. "Miksi minä?" On kysymys, että monet ihmiset kysyvät jossain vaiheessa. Loppujen lopuksi he eivät tehneet mitään, jotta MS itselleen. Jos et tunne vihainen, yrittää kanavoida että energiaa myönteisiä toimia, kuten löytää erinomainen terveydenhuollon tiimin ja teet elämäntapa mahdollisimman terveellisiä.

  • Pelko. Ihmiset eivät ehkä tiedä paljoakaan MS kun he ensimmäistä kertaa todettiin, joten he usein pelkäävät pahinta. Jos et tunne ahdistunut, oppimaan lisää taudista ja tehokkaita hoitoja saatavilla tänään voi vähentää teidän ahdistusta.

  • Kieltäminen. Jotkut ihmiset yksinkertaisesti kieltäytyvät käsitellä tilannetta. Jos tarvitset lyhyen timeout ajattelemasta MS, se käy hyvin. Hieman kieltäminen voi olla terve, suojella sinua tulemasta emotionaalisesti hukkua. Mutta jos epääminen kestää viikkoja tai kuukausia, voi se heikentää terveyttä. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, realististen tavoitteiden asettamisessa hallintaan sairauden ja elää hyvin MS.

Olemme hyväksyneet uusi normaali

Sopeutuminen diagnoosi MS voi kestää jonkin aikaa. Salli itsesi tottua ajatukseen omaan tahtiin. Tällä välin olla hyvä itsellesi. Syö terveellisesti, pysyä säännöllisesti nukkua aikataulun, ja käyttää säännöllisesti lääkärin hyväksyntää. Harjoitella stressinpurkamista strategioita, kuten saada hieronta, kuunnella rauhoittavaa musiikkia, ja tekee jooga, taiji, tai meditaatio.

Viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Vain pitää mielessä, että kyse diagnoosi on vaikea oman rakkaansa, samoin. Jos ihmiset eivät aina vastata hyödyllinen tapa, älä ota sitä henkilökohtaisesti. He voivat tarvita aikaa käsitellä omia tunteitaan. Lisätukea, harkita liittymistä tukiryhmä tai juttelee mielenterveyden ammattilainen.

Oppia niin paljon kuin voit noin sairaudesta. Sitten työskennellä lääkärin tehdä parasta mahdollista hoitoa ja elämäntapa valintoja sinulle. Ottamaan vastaan ​​oman hyvinvoinnin auttaa palauttamaan luottamusta ja tunnetta henkistä tasapainoa.

Diagnoosi MS on varmasti haaste. Mutta se on myös tilaisuus löytää miten vahva ja joustava todella olet.

Key takeaways

  • Et voi muuttaa diagnoosi MS. Mutta voit hallita kuinka hyvin selvitä siitä.

  • Yhteinen reaktioita on diagnosoitu kuuluvat suru, viha, pelko, ja kieltäminen.

  • Säätäminen voi viedä aikaa. Salli itsesi tottua ajatukseen omaan tahtiin.

  • Oppia MS ja kumppaneina lääkärisi auttaa palauttamaan tunteen emotionaalista tasapainoa.