Nipala

Merkkejä hyvin korkeat triglyseridiarvot

Triglyseridit ovat rasvoja, jotka kellumaan veressä. Kun syöt rasvaisia ​​ruokia, useimmat rasvat ovat triglyseridien muodossa. Kun syöt liikaa kaloreita, ylimääräiset kalorit muunnetaan triglyseridien ja varastoidaan pois sisällä kehon rasvasoluja.

Useimmat ihmiset saavat selville ne ovat suuri tai erittäin suuri triglyseridien verikoe. Triglyseridit tarkastetaan yhdessä yhteensä kolesteroli, hyvä kolesteroli (HDL), ja huono kolesteroli (LDL). Nämä ovat kaikki lipidien ja veren testi on nimeltään lipidiprofiilia.

Yksi syy on tärkeää saada lipidiprofiilia on, että ei yleensä ole oireita korkea kolesteroli tai korkeat triglyseridiarvot, sairaus nimeltä hyperlipidemia. Voisit olla hyvin korkeat triglyseridiarvot ja tiedä sitä.

Merkkejä hyvin korkeat triglyseridiarvot

Sinulla on hyvin korkeat triglyseridiarvot, jos taso on 500 milligrammaa per desilitra (mg / dl) tai korkeampi. Erittäin korkeat triglyseridiarvot voi johtaa vaarallisen turvotusta haima kutsutaan haimatulehdus. Voit myös turvotusta maksan, lisätä riskiä aivohalvauksen ja sydänkohtauksen, ja jopa saada rasvakertymiä ihon alle. Tässä muutamia varoitusmerkkejä:

  • Ksantoomien. Rasva talletukset ihon alla kutsutaan ksantoomien. Ne voivat olla hyvin pieni tai niin suuri kuin kolme tuumaa tai enemmän. Ne voivat olla mikä tahansa muoto, ja se voi olla keltainen tai oranssi väri. Ksantoomien voi olla varoitusmerkki erittäin korkea kolesteroli tai triglyseridit. Ne ovat yhteisiä yli nivelten kuten kyynärpäät ja polvet, tai kädet, jalat, selkä ja pakarat. Xanthelasmas ovat rasva talletukset, joita voi esiintyä silmäluomien. Ksantoomien eivät ole vaarallisia, mutta voi olla ruma. He voivat mennä pois, kun triglyseridipitoisuus alennetaan.

Ksantoomien
  • Haimatulehdus. Toinen varoitusmerkki hyvin korkeat triglyseridiarvot on sairaus nimeltä akuutin haimatulehduksen. Oireita ovat äkillinen vaikea vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, kuume, nopea syke, ja nopea hengitys. Alkoholi voi laukaista hyökkäyksen haimatulehdus, ja jos sinulla on korkeat triglyseridiarvot, alkoholi voi ampua heidät jopa korkeampi.

  • Muut varoitusmerkkejä. Voit myös saada turvotusta ja kipua maksan tai pernan. Erittäin korkeat triglyseridiarvot voi tukkia verenvirtaus sydämeen tai aivoihin. Oireita heikentynyt verenvirtaus sydämestäsi voisi sisältyä rintakipu. Laskua verenkierto aivoihin voi aiheuttaa puutumista, huimausta, sekavuutta, näön hämärtyminen, tai vaikea päänsärky. Kanssa triglyseridipitoisuus yli 4000 mg / dl lääkäri voi huomata joitakin muutoksia teidän näöntarkastus. Lopuksi, muistinmenetys on liittynyt joitakin aiheuttavat sairaudet kohonnut triglyseridien.

Muista, että sinulla voi olla mitään varoitusmerkinnät korkeat triglyseridiarvot tai jopa erittäin korkeat triglyseridiarvot, joten on parasta olla rasva verikokeen löytyy tietoa kolesterolin tasoa ja triglyseridiarvot. National Cholesterol Education Program neuvoo, että jokaisella on lipidiprofiilia viiden vuoden välein alkaen 20-vuotiaana.

Jos sinulla on varoitusmerkkejä hyvin korkeat triglyseridiarvot, keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Jos verikoe osoittaa, korkeat triglyseridiarvot saatat pystyä alentamaan niitä ruokavalion ja liikunnan. Jos sinulla on hyvin korkeat triglyseridiarvot joudut luultavasti lääkkeitä yhdessä ruokavalion ja liikunnan.

Key takeaways

  • Korkeat triglyseridiarvot voi johtaa vaarallisiin terveysongelmia.

  • Sinulla voi olla korkeat triglyseridiarvot ilman mitään oireita.

  • Keltainen, rasva talletukset ihon alla, nimeltään ksantoomien, voi olla varoitusmerkki.

  • Älä odota ongelmia kehittää. Jos olet yli 20-vuotiaana, on sinun triglyseridiarvo tarkastetaan osana lipidiprofiilin viiden vuoden välein.