Nipala

Suosittuja BPH hoito voi pahentaa erektiota

Photoselective höyrystyminen eturauhasen (PVP) on tullut suosittu hoitovaihtoehto eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH). Se käyttää laserit tuhota liikaa eturauhasessa ja parantaa virtsan virtausta. Mutta ranskalainen tutkimus viittaa siihen, että vähän invasiivisia menettely voi heikentää erektiota.

Tutkijat seurasivat 149 miestä, jotka olivat PVP, arvioimalla niiden seksuaalisen toiminnan kyselylomakkeilla ennen leikkausta, kolmen kuukauden välein vuoden leikkauksen jälkeen, ja sitten vuosittain jopa neljä vuotta. He myös mitattu potilaiden virtsan toiminto ja kerätään muita tietoja, kuten PSA-pitoisuutta.

Kuten odotettua, PVP paransi potilaiden virtsan kulkua. Sillä koko ryhmässä, se ei muuttanut merkitsevästi erektiota. Kuitenkin potilaat, joilla oli normaali seksuaalinen toiminta ennen menettelyn ilmoitti, että se laski merkittävästi jälkeen PVP.

Laskun syynä ovat epäselviä, mutta tutkijat spekuloivat, että diffuusio laserteho tietyillä alueilla voi olla syyllinen. Ne huomauttavat myös, että tutkimukseen osallistuneista, joilla on normaali erektiota saattanut olla terveempiä kuin koko ryhmän eduksi. Mutta tutkijat eivät ole otettu huomioon mahdollisia vaikutuksia muihin terveysongelmiin Erektiotoiminnon.

Tutkijat täytyy seurata enemmän potilaita ennen lopullisia johtopäätöksiä siitä, PVP: n pitkän aikavälin vaikutukset erektiota. Nyt potilaat hakeutuvat hoitoon BPH, jotka ovat huolissaan erektiota pitäisi keskustella vaihtoehdoista ja niiden lääkäreitä.